Când va anunța Putin legea marțială la Moscova. Măsura ar putea oficializa mobilizarea generală în Rusia

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 17:20
7451 citiri
Când va anunța Putin legea marțială la Moscova. Măsura ar putea oficializa mobilizarea generală în Rusia
Putin a negat public posibilitatea introducerii mobilizării în Rusia FOTO Twitter

Vladimir Putin nu are de gând să pună capăt războiului împotriva Ucrainei, anunță influentul canal rus de Telegram „General SVR”, care asigură că are surse în cele mai înalte eșaloane de putere de la Kremlin.

Potrivit acestuia, pe 17 noiembrie, Putin a avut o întâlnire cu responsabili politici și militari, unde au discutat despre creștere numărului zonelor în care se instituie legea marțială.

Aceeași soartă o va avea și capitala Moscova, însă datele sunt încă necunoscute.

„Al doilea val sau, dacă doriți, continuarea mobilizării parțiale se poate dezvolta fără probleme în mobilizare, concomitent cu declararea legii marțiale la Moscova, adică în a doua jumătate a lunii ianuarie – februarie ”, scrie canalul „General SVR”.

După cum s-a raportat, Putin ar putea anunța public acest lucru cu ocazia aniversării „operațiunii speciale” sau chiar mai devreme - între 9 și 13 februarie.

Aceasta va fi însoțită, asigură „Generalul SVR”, de închiderea frontierelor ruse. Chiar și femeilor din rezerva de mobilizare li se va interzice plecarea.

Putin a negat public posibilitatea introducerii mobilizării în Rusia. Cu toate acestea, în mod tradițional, el și-a încălcat cuvântul. După șase luni de război, pe 21 septembrie, a anunțat o presupusă mobilizare parțială în Federația Rusă.

Acest lucru a provocat unul dintre cele mai masive valuri de emigrare a rușilor. Conform datelor preliminare, mai mult de un milion de cetățeni care ar putea fi potențial recrutați în armată au fugit din țară.

Autoritățile Federației Ruse nu au intervenit, scăpând probabil astfel de cetățenii activi social, capabili să protesteze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
#Vladimir Putin, #lege martiala, #Rusia, #Moscova, #mobilizare generala rusia, #razboi Ucraina , #stiri Vladimir Putin