Putin: Il invidiez pe Obama, poate spiona si scapa basma curata

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 22:483431 citiri
Putin: Il invidiez pe Obama, poate spiona si scapa basma curata
Foto: Ria Novosti

Presedintele rus Vladimir Putin a marturisit ca il invidiaza pe liderul american Barack Obama, pentru ca "poate spiona si scapa basma curata".

El a spus ca Obama isi poate spiona aliatii fara sa suporte nicio consecinta, dupa ce a fost intrebat despre modul in care s-au schimbat relatiile dintre SUA si Rusia in urma scandalului spionajului, "turnatorul" Edward Snowden primind azil politic in Rusia, relateaza Russia Today.

De asemenea, Putin i-a luat apararea fostului consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) din Statele Unite, afirmand ca acesta a lucrat pentru "o cauza nobila".

NSA ar putea sa il ierte pe Snowden, de frica sa nu dezvaluie "grosul" - ar putea primi amnistie in SUA

Pe de alta parte, presedintele rus a recunoascut ca programele de spionaj sunt importante pentru combaterea terorismului global, adaugand insa ca NSA ar fi trebuit sa primeasca niste directive pentru a-si limita puterile.

"Nu avem de ce sa ne suparam sau de ce sa fim mandri, spionajul a fost intotdeauna si continua sa fie una dintre cele mai vechi profesii", a declarat Putin.

Presedintele rus l-a catalogat pe Snowden drept un "personaj ciudat", spunand ca nu este clar de ce fostul angajat NSA a decis sa dezvaluie programele internationale de spionaj ale agentie la o varsta atat de frageda.

Putin nu il va preda pe Snowden americanilor, dar ii pune conditii

Totodata, el a asigurat ca Rusia nu colaboreaza cu Snowden si nu a primit documente clasificate de la el. Putin a mentionat ca acestuia i s-a permis sa locuiasca in Rusia, cu conditia sa nu se implice "in propaganda anti-americana".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News