Putin spune ca activitatea militara din Ucraina a scazut si e optimist: Acordurile de la Minsk vor fi respectate

Marti, 17 Februarie 2015, ora 23:14
3111 citiri
Putin spune ca activitatea militara din Ucraina a scazut si e optimist: Acordurile de la Minsk vor fi respectate

Rusia constata o scadere a activitatii militare in estul Ucrainei si spera ca Acordurile de la Minsk vor fi respectate de catre partile aflate in conflict, a afirmat, marti seara, la Budapesta presedintele rus Vladimir Putin.

"In ceea ce priveste luptele (din estul Ucrainei), observam, per ansamblu, o importanta, si vreau sa subliniez acest lucru, scadere a activitatii militare", a declarat Vladimir Putin dupa intrevederea cu premierul ungar Viktor Orban, citat de Interfax.

Ucraina recunoaste: Unitatile sale militare, incercuite la Debalteve. Soldati luati prizonieri

De asemenea, el a spus ca Rusia apreciaza Acordurile de la Minsk, semnate la 12 februarie de catre Grupul de contact, din care fac reprezentanti ai Moscovei, Kievului, OSCE si lideri separatisti prorusi din estul Ucrainei, declarandu-se, totodata, "mai degraba optimist" in privinta respectarii si implementarii lor.

Armistitiu doar in vorbe: Razboiul continua in Ucraina - Lupte violente pentru un oras strategic

"Apreciem foarte mult acordurile incheiate la Minsk. Este extrem de important ca partea ucraineana, autoritatile de la Kiev de fapt, sa fie de acord cu implementarea unei reforme constitutionale profunde, care sa satisfaca cererile cu privire la o oarecare independenta, indiferent cum s-ar numi - descentralizare, autonomie, federalizare -, in anumite regiuni ale tarii", a spus presedintele rus.

"Cu cat mai repede vor fi puse in practica prevederile privind incetarea ostilitatilor si retragerea tehnicii (militare), cu atat mai repede se vor crea conditii reale pentru ca solutionarea politica sa intre intr-o faza concreta", a adaugat el.

Armistitiu incalcat in Ucraina: Nu se retrage armamentul. Merkel a vorbit cu Putin si Poroshenko

Totodata, presedintele rus considera ca Acordurile de la Minsk pot deveni un instrument juridic international in urma adoptarii unei rezolutii in Consiliul de Securitate al ONU.

"Eu cred ca un compromis exista si poate fi consacrat printr-o rezolutie a Consiliului de securitate al ONU. Federatia Rusa a venit cu aceasta initiativa. Daca acest lucru se va intampla, documentul de la Minsk va deveni un instrument juridic international. Daca nu, oricum este un instrument bun pentru a fi pus in aplicare", a afirmat Putin.

"Sper ca acordurile incheiate recent in Minsk vor fi respectate de ambele parti", a continuat el, declarandu-se "mai degraba optimist decat pesimist" in privinta respectarii si implementarii lor.

Vladimir Putin a avut o intrevedere de peste doua ore, marti seara, la Budapesta, cu Viktor Orban.

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat luni seara, la Budapesta, fata de vizita lui Vladimir Putin si fata de politicile Cabinetului Viktor Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este „aliatul” ei în războiul împotriva Rusiei, accelerând cât mai rapid posibil livrările sale de arme şi muniţii, a îndemnat vineri, 19...
#razboi ucraina rusia, #Acord Minsk Ucraina Rusia, #Vladimir Putin acord Minsk , #Rusia