Putin atacă America, avertizând că face o mare greșeală: Statele Unite ”ucid” dolarul, tăindu-și singure craca de sub picioare VIDEO

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 00:304369 citiri
Putin atacă America, avertizând că face o mare greșeală: Statele Unite ”ucid” dolarul, tăindu-și singure craca de sub picioare VIDEO
Putin răspunzând la întrebări la CNBC FOTO: CNBC

Vladimir Putin a oferit un amplu interviu canalului de televiziune american CNBC, în cadrul forumului ”Săptămâna energiei din Rusia” de la Moscova, el avertizând Statele Unite că ”fac o mare greșeală, folosind dolarul ca un instrument de sancțiuni”.

Liderul de la Kremlin, în vârstă de 69 de ani, a susținut că America însăși își pune în pericol dolarul, ca rezervă mondială, când utilizează asemenea politici economice. El a spus că ”SUA împiedică decontarea în dolari a produselor aflate în sfera sancțiunilor internaționale”, potrivit Market Search Telecast.

Putin consideră că Washington-ul subminează dolarul și în același timp își mărește datoria națională. ”Mi se pare că Statele Unite fac o eroare foarte mare folosind dolarul ca instrument de sancțiuni, prin împiedicarea plății în dolari pentru produsele sancționate”, a declarat președintele Rusiei în interviul de la CNBC.

Țările care se confruntă cu sancțiuni internaționale americane, precum Rusia, ”nu au altă opțiune, sunt pur și simplu forțate să treacă la decontări în alte valute (altele decât dolarul -n.a.)”, a adăugat Putin.

Președintele rus a reliefat faptul că Washington-ul își devalorizează dolarul pe piața internă, imprimând bancnota verde în abundență și contribuind la ridicarea datoriei SUA, la cote uriașe.

”Pentru prima dată, probabil în istorie, inflația din Statele Unite crește într-un ritm, care nu s-a mai întâmplat până acum. SUA își taie practic craca de sub picioare, subminând dominația mondială a dolarului, ca monedă de rezervă globală, în scopul câștigului politic pe plan intern pe termen scurt, dar afectând interesele lor economice strategice pe termen lung”, a declarat Putin, conform RT și TASS.

Inamicii lui Putin care au murit subit în ultimii 20 ani. Cum "s-au evaporat" în condiții suspecte

Liderul de la Kremlin a discutat și despre faptul că toată lumea se întreabă ce vor face autoritățile americane, în privința datoriei colosale a SUA, care în prezent se situează la imensa sumă de 28,9 trilioane de dolari sau 28.900 de miliarde de dolari, conform Reuters.

”Acestea sunt întrebări fundamentale. Nu este treaba noastră. Este legată de politica sistemului federal de rezervă și de politica administrației de la Washington. Statele Unite sunt cea mai mare economie din lume, o economie de înaltă tehnologie și întreaga economie globală depinde de situația din SUA”, a menționat Putin.

Lovitură a spionajului din Rusia: Agenții Moscovei au furat formula unui vaccin și a fost creat serul Sputnik

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Probabil, dacă-i amenința c-o pleașcă nucleară, nu-l luau prea