Bloomberg: Planul lui Putin în Ucraina după mobilizare. Teritoriile pe care Rusia vrea să le ocupe

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 19:23 7935 citiri
Putin nu renunță la obiectivul său de a anexa mai multe regiuni ale Ucrainei FOTO Kremlin.ru

Kremlinul nu a abandonat planurile sale de a anexa alte teritorii ucrainene. Cu toate acestea, jurnaliștii americani cred că cei 300.000 de recruți neantrenați nu pot să schimbe situația de pe câmpul de luptă.

După mobilizarea anunțată, Rusia își poate reînoi încercările de a ocupa alte regiuni ucrainene, inclusiv Harkov și Odesa. Acest lucru este raportat de agenția Bloomberg cu referire la surse apropiate de Kremlin.

Interlocutorii publicației notează că, în ciuda eșecului armatei ruse pe front, Vladimir Putin nu renunță la obiectivul său de a anexa mai multe regiuni ale Ucrainei. Ca rezultat, acest lucru va lăsa Ucraina doar cu o parte din teritoriul de dinainte de război, spun ei.

„Oficialii ruși sunt încrezători că trupele lor vor putea duce Ucraina într-o fundătură și vor ajunge la un fel de reglementare care să confirme cel puțin unele dintre cuceririle lor”, spun jurnaliștii.

Cu toate acestea, 300.000 de recruți neantrenați, pe care Kremlinul îi aruncă deja în războiul din Ucraina, este puțin probabil să reușească să schimbe situația de pe front. Cu toate acestea, potrivit analiștilor militari, aceștia vor fi suficienți pentru a opri avansul armatei ucrainene.

În același timp, Ucraina promite să continue contraofensiva și să recapete toate teritoriile capturate de țara agresoare.

Partenerii Ucrainei declară că nu vor înceta să-i susțină pe ucraineni în lupta lor, în ciuda amenințărilor nucleare și a șantajului cu gaz de la Kremlin.

În același timp, Kievul face apel la aliații săi să mărească numărul de arme în limitele ajutorului militar, inclusiv tancuri, rachete cu rază mai lungă de acțiune și avioane de luptă. Cu toate acestea, SUA și Europa sunt încă precaute cu privire la extinderea tipurilor de arme furnizate Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii