Ministrul britanic al Apărării, cuvinte dure despre Putin: ”E într-o cușcă pe care și-a construit-o singur”

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 07:50 2495 citiri
Vladimir Putin, presedintele Rusiei FOTO Twitter/ African Hub

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, joi seară, că Vladimir Putin este un "om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur", el subliniind că Rusia este acum o "ţară mai mică", după invazia din Ucraina.

"Preşedintele Putin nu este forţa pe care obişnuia să fie. Acum este un om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputaţia acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă. Nu numai că trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”, a afirmat Wallace, conform BBC.

Wallace spune că forţele ruse par să se regrupeze şi să-şi îndrepte atenţia către sudul şi estul Ucrainei: "Am mai văzut asta. Mereu este mai rău. Se îndreaptă spre mai multe atacuri civile, mai multe zone civile."

El a adăugat că aliaţii internaţionali au convenit să furnizeze Ucrainei mai multe echipamente militare şi "ajutor letal", inclusiv vehicule blindate, muniţie şi artilerie cu rază lungă de acţiune.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News