Mesajul cu subînțeles al lui Putin pentru Xi Jinping de Ziua Chinei: „Ne unim eforturile pentru construirea unei noi ordini mondiale”

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 16:37 7783 citiri
China nu susține anexarea de către Rusia a regiunilor sepratiste din Ucraina FOTO: Black News

Cu ocazia aniversării a 73 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, președintele rus Vladimir Putin i-a adresat liderului de la Beijing, Xi Jinping, o scrisoare în care vorbește despre alianța strategică dintre cele două state.

„În pofida dificultăţilor privind situaţia internaţională (...), ne unim eforturile pentru construirea unei noi ordini mondiale mai democratice şi mai juste şi pentru a contracara provocările şi ameninţările”, se menţionează în telegrama de felicitare publicată de Kremlin pe contul său de Telegram, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

„Mi-ar plăcea să confirmăm dispoziţia de a ne continua dialogul şi strânsa activitate comună pentru binele popoarelor prietene ale Rusiei şi Chinei”, se mai arată în telegrma lui Putin.

EFE scrie că, la întrevederea lor recentă din Uzbekistan, Xi i-a cerut lui Putin să apere împreună interesele ţărilor în curs de dezvoltare şi să fie liderii unei lumi în schimbare.

Cu toate astea, China se opune ferm separatismului, motiv pentru care nu a susţinut anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene controlate de armata rusă în sudul şi estul Ucrainei, formalizată vineri de Putin, la Kremlin, mai transmite EFE.

Sursa citată mai subliniază și că Beijingul s-a abţinut vineri în timpul votului din Consiliul de Securitate al ONU la care SUA încerca să adopte o rezoluţie de condamnare a anexării realizate de Rusia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii