Cum a devenit victima trolilor lui Putin soția franceză a președintelui din Guineea

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 23:16
6248 citiri
Cum a devenit victima trolilor lui Putin soția franceză a președintelui din Guineea
Laurian Doumbouya, prima doamna din Guineea/ FOTO: kababachir.com

Laurian Doumbouya, căsătorită cu colonelul Mamady Doumbouya, este noua victimă a trolilor ruși. The Times detaliază modul în care prima doamnă din Guineea, care a fost hărțuită online de la începutul lunii octombrie, alimentează resentimentul anti-francez din Africa.

Soția franceză a colonelului Guineean Mamady Doumbouya „este un dar neașteptat pentru Rusia, în încercarea de a-și extinde influența asupra continentului”, scrie publicația britanică Times.

Soțul ei a venit la putere după lansarea unei lovituri de stat împotriva președintelui Alpha Condé la 5 septembrie. Foarte repede, a fost învestit în funcția de șef interimar al Guineei.

În fotografia oficială a ceremoniei, Laurian Doumbouya apare îmbrăcată într-o rochie tradițională pe cap purtând un turban alb.

Foarte puține lucru se știu despre ea, cu excepția faptului că „are patru copii cu Mamady Doumbouya și a fost angajată de poliția militară franceză”. Colonelul Doumbouya s-a alăturat Legiunii străine franceze și se spune că s-a întâlnit cu soția sa în timp ce studia la Paris.

Totusi, aceasta mica dovada biografica a fost suficientă pentru ca operațiunea de știri false să fie montată de activiști pro-Kremlin. Scopul lor? Să răspândească acuzații și insinuări împotriva primei doamne din Guineea. De exemplu, există un “montaj video” care o arată pe Laurian Doumbouya “la brațul lui Emmanuel Macron”, susține cotidianul britanic.

Dincolo de persoana lui Laurian Doumbouya, Franța este, de asemenea, vizată, „la fel ca politica ei în Africa de Vest”, potrivit Times.

“Relațiile dintre Guineea și Franței sunt afectate din cauza anilor de colonizare brutală. Mulți dintre noi nu acceptă franceza,” spune Ibrahima Kaba de la Universitatea Kankan din Guineea. “Unii locuitori din Guineea nu văd cu ochi buni că prima doamnă este o femeie de origine franceză.”

Emmanuel Macron a fost criticat de fostele colonii franceze de când a anunțat reducerea numărului de trupe franceze în regiune. „Vecinul Mali a răspuns acestei iminente retrageri franceze prin semnarea unui contract cu un grup de mercenari legați de Kremlin”, grupul Wagner.

Exploatând aceste relații degradate între Franța și fostele colonii ale acesteia, „Rusia încearcă, de asemenea, să își extindă influența. Rusia și China au fost singurele state non-africane care au trimis oficiali de rang înalt la investirea colonelului Doumbouya.”

În ceea ce privește partea franceză, o sursă de la ambasada franceză din Conakry a declarat că este conștientă de informațiile care circulă pe rețelele sociale, „dar a refuzat să comenteze”.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
#Guineea, #Prima Doamna, #trolli rusi, #Vladimir Putin , #stiri Vladimir Putin