Un general european avertizează: ”Putin trebuie oprit acum, suntem în pragul războiului”

Sambata, 11 Decembrie 2021, ora 00:30
5386 citiri
Un general european avertizează: ”Putin trebuie oprit acum, suntem în pragul războiului”
Putin la întâlnirea virtuală cu Biden FOTO: Atlantic Council

Întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin a avut loc pe fondul acumulării de 100.000 de militari ruși la granița cu Ucraina. În acest context, generalul Roman Polko, fost comandant al unei unități de trupe speciale poloneze avertizează: ”Suntem cu adevărat în pragul războiului, iar Putin trebuie oprit acum”.

Ofițerul, care a afirmat că Vladimir Putin a deținut avantajul în regiune din 2008, când a avut loc războiul din Georgia, speră că Biden va fi mai convingător în a stopa planurile Moscovei privind o posibilă invazie în Ucraina, potrivit Spectator.

”Să sperăm că de data asta președintele Biden se va dovedi mai dur, pentru că din 2008, inițiativa îi aparține aproape tot timpul lui Putin. El este cel care dictează termenii și efectuează noi anexări, de la atacurile asupra Georgiei și a Crimeei și prin strâmtoarea Kerci”.

Un document recent al Serviciilor Secrete ale Statelor Unite arată că Rusia a elaborat planuri pentru o ofensivă împotriva Ucraina, care ar implica 175.000 de militari, iar aceasta ar fi preconizată în ianuarie 2022.

China și Rusia denigrează grav America. Statele Unite comparate cu ”o stăpână de bordel care predă moralitatea la eleve”

Generalul polonez, care a fost comandant al unui contingent de trupe speciale în Kosovo, dar și în Irak, a afirmat că Occidentul ar trebuie să ia inițiativa contra Rusiei.

”Nu se poate termina încă o dată doar cu niște simple cuvinte, pentru că asta l-a încurajat pe Putin și i-a permis să îndepărteze linia roșie din ce în ce mai mult. În prezent, el nu are unde să mai mute din nou linia roșie”, a spus Polko.

SUA pregătite să dea o lovitură de trăsnet Rusiei: Moscova ar putea fi paralizată pe plan internațional VIDEO

Biden a declarat miercuri, 8 decembrie 2021, că l-a avertizat pe Putin, în timpul întâlnirii virtuale că vor exista ”consecințe grave” și sancțiuni economice nemaivăzute vreodată împotriva Rusiei, dacă Moscova invadează Ucraina.

Polko a susținut că NATO trebuie să deschidă imediat ușa aderării Ucrainei la alianță. ”Ucraina merită să i se pregătească programul de aderare la NATO și să i se garanteze securitatea”.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
#Vladimir Putin, #biden putin, #SUA Rusia tensiuni, #Rusia Ucraina razboi, #Rusia Ucraina conflict, #Putin Biden , #stiri Vladimir Putin