Fotografia zilei: Putin lasa in urma sa Casa Alba in flacari

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 11:459206 citiri
Fotografia zilei: Putin lasa in urma sa Casa Alba in flacari
Foto: Twitter/White House

Un bar din Rusia si-a decorat unul dintre pereti cu o pictura murala pe care multi rusi din ziua de azi poate ca si-ar dori-o la ei acasa: Vladimir Putin lasand in spatele sau Casa Alba in flacari.

Reprezentantii clubului de noapte din Ural, unul dintre cele sapte districte federale ale Rusiei, sustin, totusi, ca desenul nu are niciun fel de conotatie politica, relateaza Moscow Times.

Avertismentul lui Obama pentru Putin: Nu cu ajutorul bombelor! (Video)

Desi barul, care se numeste Oblacko Hookah Lounge, a atras o avalansa de critici pe Internet, clientii clubului s-au aratat incantati de noul decor, a declarat un reprezentant al clubului, Filipp Fadeiev, citat de publicatia Komsomolskaia Pravda.

"Am vrut de mult timp sa ne decoram barul cu imaginea unui personaj popular, iar cea mai buna alegere a parut sa fie Vladimir Putin. Cei care au simtul umorului vor intelege ca (desenul - n.red.) nu are nicio legatura cu politica", a explicat Fadeiev.

Artistul local Serghei Spiridonov a marturisit ca a copiat pictura dupa o imagine care a circulat online in ultima vreme si a avut ca scop sa reprezinte patriotismul rusilor.

Scena pare rupta din filmul "White House Down" (Alerta de grad zero), in care Casa Alba este luata cu asalt de un grup de teroristi inarmati pana in dinti, arata jurnalistii de la Moscow Times.

In loc de teroristi, in imagine apare Vladimir Putin, la costum si cravata, indepartandu-se de Casa Alba, in timp ce elicoptere militare zboara deasupra lui.

Astfel de imagini ostile la adresa Statelor Unite au circulat pe retelele sociale din Rusia inca de la inceputul crizei din Ucraina, cand Washingtonul a acuzat Moscova ca a intervenit militar in estul separatist al tarii si ca a anexat ilegal peninsula Crimeea.

Acum, Rusia si SUA sunt implicate intr-o noua confruntare diplomtica pe fondul campaniei militare a Kremlinului in Siria. Oficialii rusi spun ca raidurile aeriene ale Moscovei vizeaza Statul Islamic si alte grupari teroriste, insa Occidentul a acuzat ca avioanele Kremlinului ataca inclusiv pozitii ale rebelilor opozanti lui Bashar al-Assad si sustinuti de SUA.

SUA si Rusia si-au impartit cerul Siriei: Acord pentru evitarea incidentelor aeriene

Comentarii
MacGigi
rank 5
Eh, are si Putin dreptul la ora sa de glorie :) Doar nu vreti sa ii