Explicația mersului ciudat al lui Vladimir Putin, cu mâna dreaptă mereu rigidă. Ce influență are trecutul său în KGB VIDEO

Luni, 01 August 2022, ora 15:49 5917 citiri
Mersul lui Putin e influentat de antrenamentul din KGB FOTO Captura video

Mersul ciudat al președintelui rus Vladimir Putin a stârnit o multitudine de speculații în legătură cu starea sa de sănătate, unii observatori fiind convinși că liderul rus ascunde vreo boală gravă.

Însă mersul lui Putin și folosirea la minimum a mâinii drepte nu reprezintă ceva nou. În 2015, cercetătorii au dezvăluit cea mai probabilă cauză: antrenamentul din KGB.

Profesorul de neurologie Bastiaan Bloem de la Centrul Medical al Universității Radboud din Olanda și colegii lui au observat că Putin merge adesea cu brațul drept ținut rigid, în timp ce brațul stâng se balansează liber.

„Am fost surprinși să găsim mai multe înregistrări consecutive pe YouTube ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care manifestă o balansare a brațului pe partea dreaptă în mod clar redusă”, au scris Bloem și colegii săi în British Medical Journal, la vremea respectivă.

Bloem este un specialist în tulburări de mișcare și el și unii colegi s-au întrebat pentru scurt timp dacă mersul lui Putin ar putea indica boala Parkinson, care poate provoca mișcări rigide.

„Căutând posibile explicații, am întâlnit un manual de instruire al fostului KGB rusesc”, au scris ei.

„Conform acestui manual, agenții KGB erau instruiți să-și păstreze arma în mâna dreaptă aproape de piept și să avanseze cu o parte, de obicei stânga, permițând probabil subiecților să tragă pistolul cât mai repede posibil atunci când se confruntă cu un inamic”.

Așa cum observatorii de la Kremlin cercetau cu atenție fotografiile din timpul Războiului Rece din Uniunea Sovietică pentru a vedea cine era la putere, grupul a căutat alte dovezi în videoclipuri.

Ei au văzut același mers ciudat la Dmitri Medvedev, doi foști miniștri ai apărării și un comandant militar pe nume Anatoli Sidorov.

„Propunem că acest nou model de mers, pe care îl numim >, poate rezulta dintr-o adaptare comportamentală, posibil declanșată de KGB sau alte forme de antrenament cu arme, în care cursanții sunt învățați să își țină mâna dreaptă aproape de piept în timp ce merg pe jos, permițându-le să tragă rapid o armă atunci când se confruntă cu un inamic”, au concluzionat ei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News