”Vom vedea sfârșitul lui Putin”. Analiza unui expert internațional privind destrămarea Rusiei după modelul URSS din anii '90

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 08:04
11680 citiri
”Vom vedea sfârșitul lui Putin”. Analiza unui expert internațional privind destrămarea Rusiei după modelul URSS din anii '90
După ce Putin va pierde puterea, în Rusia va începe prăbușirea guvernării centralizate FOTO Twitter

Înfrângerea președintelui rus Vladimir Putin și a armatei sale împotriva Ucrainei este inevitabilă. După ce va pierde, Federația Rusă se poate diviza în mai multe țări. Timothy Ash, cercetător al grupului de reflecție pentru afaceri internaționale Chatham House, a scris despre acest lucru într-un articol pentru Kyiv Post.

În opinia sa, invadarea Ucrainei de către Rusia va duce exact la opusul a ceea ce spera Putin.

"Văd o șansă bună să vedem sfârșitul lui Putin. Și, deși acesta nu este scenariul meu de bază, cred că destrămarea Federației în multe state noi este posibilă - ca în cazul URSS în 1991", a scris Ash.

Expertul consideră că Federația Rusă se poate împărți în 20 de țări. Unul dintre ele va fi „Mica Rusia”.

Potrivit lui Ash, lumea a reușit deja să înțeleagă că Putin nu are puterea de a escalada conflictul. Îi este frică de NATO pentru că a văzut cum armata ucraineană folosește armele occidentale.

"Dacă NATO își desfășoară propriul armament de generație a 4-a și a 5-a împotriva Rusiei, totul se va termina în câteva ore. Putin știe asta", a spus Ash.

El este sigur că, dacă Vladimir Putin escaladează, se va confrunta cu o înfrângere completă. Cu toate acestea, războiul cu Ucraina are în orice caz un efect negativ asupra Rusiei.

În plus, un profesor de științe politice la Universitatea Rutgers din Newark, Aleksandr Motil, consideră că, după ce Putin va pierde puterea, în Federația Rusă va începe prăbușirea guvernării centralizate.

„Nu știm cine va câștiga, dar putem prezice cu încredere că lupta pentru putere va slăbi regimul și va îndepărta Rusia de la război”, a scris Motil într-un articol.

Expertul a sugerat că Rusia va deveni un stat slab care va depinde în mare măsură de China.

Motil crede că un război fără succes în străinătate combinat cu un sistem tensionat în interiorul Federației Ruse crește probabilitatea unei „explozii” în fiecare zi. În opinia sa, Occidentul ar trebui să se pregătească pentru asta. Un regim Putin slăbit, probleme majore din economie îi pot obliga pe ruși să iasă în stradă și să înceapă să protesteze mult mai puternic decât înainte.

Potrivit experților, pierderile totale ale ocupanților ruși în timpul războiului de 10 luni pot depăși 164.000 de persoane, dacă sunt luați în considerare răniții.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Vladimir Putin, #pierdere, #Putere, #destramare, #Rusia, #razboi Ucraina , #stiri Vladimir Putin