Dilema lui Putin din prezent: Cea mai mare teamă avută de John F. Kennedy

Joi, 12 Mai 2022, ora 05:26
12232 citiri
Dilema lui Putin din prezent: Cea mai mare teamă avută de John F. Kennedy
Putin a ajuns în situația lui John F. Kennedy în timpul crizei rachetelor din 1962 FOTO: Maidan Press

Deși războiul declanșat de Rusia în Ucraina a început de peste 75 de zile, iar evoluția sa a fost îndelung studiată de Kremlin, totuși în prezent Vladimir Putin se află în fața unei dileme, care în urmă cu aproape 60 de ani constituia cea mai mare teamă a președintelui american John F. Kennedy: războiul nuclear.

Reflectând asupra crizei rachetelor din Cuba, John F. Kennedy a avertizat odată că puterile nucleare ”trebuie să evite acele confruntări care aduc adversarul în situația de a alege o retragere umilitoare sau un război nuclear”, potrivit CNN.

Testul final al lui Vladimir Putin în privința Ucrainei nu reflectă încă momentul ajungerii la un minut până la miezul nopții (în privința unui război nuclear), care a dus Uniunea Sovietică și Occidentul în pragul Armageddon-ului din octombrie 1962.

Dar logica lui Kennedy răsună într-un mod emoționant, pe măsură ce Vladimir Putin este pus într-un colț de dezastrul strategic al războiului său, de rezistența eroică a Ucrainei și de uriașul convoi de miliarde de dolari plin cu arme și muniții ale Occidentului pentru Kiev.

Președintele actual al Statelor Unite, care a declarat întotdeauna că obiectivele sale majore sunt să ajute Ucraina să se apere și să evite o escaladare directă cu Putin, care ar putea risca un război nuclear, pare că a analizat avertismentul lui Kennedy.

Luni, Biden a spus la Washington că este îngrijorat de faptul că Putin ”nu are încă o ieșire din război”, în ciuda naturii sale ”calculate” de fost spion KGB.

Fostul comandant al trupelor SUA din Europa: Cum poate Occidentul să-l nenorocească definitiv pe Putin

Deși singura ieșire a lui Putin din acest moment pare a fi o capitulare și o recunoaștere tacită că efortul occidental, combinat cu curajul ucrainean, l-au învins, totuși acest lucru reprezintă o poziție imposibil de adoptat din punct de vedere politic pentru liderul de la Kremlin.

Dar, în prezent, nu există niciun indiciu că Putin ar fi un sinucigaș și ar risca o confruntare nucleară pe scară largă, pentru a testa hotărârea occidentală. Dar nu este deloc alarmant să luăm în considerare și această posibilitate.

Arma secretă a Ucrainei contra Rusiei: Mai letală decât cele ale NATO și care l-a surprins pe Putin VIDEO

Putin s-a dovedit un lider necruțător, cu puține rețineri în a provoca victime în masă. Războiul din Ucraina a inclus bombardamente fără milă asupra zonelor rezidențiale, a școlilor, a stațiilor de cale ferată și a adăposturilor, precum și crime de război aparente realizate de către trupele sale.

Acum, miza pentru prestigiul său personal, poziția politică și reputația Rusiei, precum și judecata istoriei, sunt mai acute pentru Putin. Cu toate astea, deznodământul războiului din Ucraina rămâne unul imprevizibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Vladimir Putin, #John F Kennedy, #dilema, #razboi nuclear, #razboi nuclear Rusia SUA, #Joe Biden, #razboi Rusia Ucraina , #stiri Vladimir Putin