Declarațiile cinice ale lui Putin, la marea conferință anuală de presă. ”Întregul sud-est al Ucrainei a aparținut Rusiei”

Joi, 14 Decembrie 2023, ora 13:00
5504 citiri
Declarațiile cinice ale lui Putin, la marea conferință anuală de presă. ”Întregul sud-est al Ucrainei a aparținut Rusiei”
Putin s-a lăudat cu economia Rusiei FOTO Twitter

Pe 14 decembrie, președintele rus Vladimir Putin ține anuala conferință de presă în care răspunde ”jurnaliștilor și poporului”. Acesta este primul eveniment de acest tip de la declanșarea invaziei pe scară largă a Ucrainei.

Președintele rus a început o mare conferință de presă la ora 11:10. În același timp, în Ucraina a fost anunțată o alertă aeriană la scară largă din cauza decolării avioanelor rusești MiG. În timpul conversației cu jurnaliștii, liderul de la Kremlinului a făcut o serie de declarații cinice despre pacea cu Ucraina.

Canalele TV alocă 4 ore pentru conferință. Putin a stabilit recordul în 2008, când a răspuns la întrebări în 4 ore și 40 de minute. De la 1 decembrie, cetățenii obișnuiți ai Rusiei puteau trimite întrebări pe un site web special, liniei de asistență telefonică, rețelelor sociale și unei aplicații mobile.

Putin s-a lăudat cu economia Rusiei

În primul rând, Putin a început să se laude cu economia rusă și cu sistemul financiar presupus stabil. El a mai subliniat că datoria de stat este în scădere. În plus, potrivit lui Putin, rata șomajului în Rusia ar fi în scădere.

Președintele rus a mai numit ca sarcină principală consolidarea suveranității Rusiei, securitatea frontierei, asigurarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

În plus, Putin a declarat că așa-numitele noi regiuni (teritoriile ocupate ale Ucrainei) au plătit deja 170 de miliarde de ruble în taxe către bugetul federal al Federației Ruse. Potrivit dictatorului, acest lucru indică faptul că economia lor se redresează.

Bugetul federal ar asigura anual peste un trilion de ruble pentru dezvoltarea „noilor regiuni” și intrarea lor treptată în viața economică și socială a Rusiei.

Declarații cinice despre războiul din Ucraina

Jurnaliștii au întrebat când se va termina așa-zisa operațiune specială. Președintele Rusiei a emis un discurs tradițional despre denazificare și demilitarizare.

”Va fi pace când ne vom atinge obiectivele. Ele nu se schimbă

denazificarea Ucrainei, demilitarizarea, statutul ei neutru”,

Vladimir Putin

Dictatorul a mai spus că Ucraina „nu vrea să negocieze”. De aceea, Kremlinul este obligat să „ia alte măsuri militare”.

”După 2014, a devenit clar că Rusiei nu i se va permite să construiască relații normale cu Ucraina. Lovitura de stat, pentru care, după cum spun americanii, au cheltuit 5 miliarde - au spus-o public, nici nu le era rușine”, Vladimir Putin

„Noi nu am stricat relațiile, ei au stricat relațiile cu noi. Conflictul cu Ucraina a început odată cu „lovitura de stat” din 2014. Întregul sud-est al Ucrainei a aparținut Rusiei, deoarece acestea sunt teritorii istoric rusești, Odesa este un oraș rusesc”, a adăugat președintele Federației Ruse.

Președintele rus a spus că Ucraina este pregătită să „adopte niște proiecte de lege” privind denazificarea. Mai mult, el a remarcat că acordurile relevante ar fi fost încheiate la Istanbul.

”La urma urmei, rușii și ucrainenii sunt fundamental un singur popor, iar ceea ce se întâmplă acum este o mare tragedie, asemănătoare unui „război civil” între frați. Când frații s-au dovedit a fi pe părți diferite”. Vladimir Putin

Vorbind despre demilitarizare, Putin a început să deplângă faptul că Occidentul continuă să sprijine Ucraina. Cu toate acestea, el a afirmat cu cinism că ajutorul ”s-ar putea termina în curând”. Dictatorul a adăugat că ocupanții ruși au distrus tot ajutorul occidental pentru Ucraina.

Președintele țării agresoare a mai menționat că „veteranii SVO” vor fi implicați în lupte alături de tineri.

”Războaiele nu sunt câștigate de liderii militari, ci de profesorii și preoții”, Vladimir Putin l-a citat pe fostul cancelar al Imperiului German, Otto von Bismarck

Mobilizarea în Rusia

Putin a afirmat că ar fi existat un singur val de mobilizare în țară și nu este nevoie încă de un al doilea. Dictatorul i-a numit cinic pe ocupanți „eroi” și a raportat aproximativ 300.000 mobilizați.

”În prezent, 244.000 sunt în zona de război. Mulți luptători buni s-au dovedit a fi printre ei”. Vladimir Putin

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, apărătorii ucraineni au eliminat deja 342.800 de soldați ai ocupanților.

După declarațiile lui Putin, în prezent armata rusă a început o campanie de atragere a recruților. „Până la sfârșitul anului aveam un plan de 412.000 de oameni, de ieri au fost recrutați 486.000. Fluxul oamenilor noștri, care sunt gata să apere Patria cu armele în mână, nu este în scădere. 1500 sunt înregistrați zilnic. Până la sfârșitul acestui an vor fi o jumătate de milion de oameni. Ei bine, de ce avem nevoie de mobilizare?" – spune Putin.

Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Dictatorului rus Vladimir Putin i s-a promis că Rusia va câștiga victorii foarte importante pe frontul din Ucraina în această vară. O astfel de promisiune ar fi fost făcută de ministrul...
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Rușii au folosit patru tipuri de rachete, inclusiv temutele Kalibr, în timpul unui atac masiv asupra Ucrainei care a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, scrie presa ucraineană. În jurul orei...
#Vladimir Putin, #declaratii, #cinism, #Conferinta de presa, #anuala, #razboi Ucraina , #stiri Vladimir Putin