Cum ar fi căzut Elon Musk în plasa Kremlinului. ”Putin duce un război nu numai pe front, ci și în mintea oamenilor”

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 11:41
6004 citiri
Cum ar fi căzut Elon Musk în plasa Kremlinului. ”Putin duce un război nu numai pe front, ci și în mintea oamenilor”
Putin a fost mulțumit de reacția lui Musk FOTO Twitter

Proprietarul companiei SpaceX, Elon Musk, a avut o conversație cu președintele rus Vladimir Putin, în care cel din urmă a încercat să-l aducă pe miliardarul american într-o poziție pro-rusă.

Informația a apărut pe canalul Telegram „General SZR”, care este condus un fost general al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse și care publică presupuse informații exclusive de la Kremlin.

„Când Elon Musk și secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, susțin că Putin și Musk nu au comunicat recent, cel puțin unul cred că minte”, se arată în publicație.

Potrivit presei, în urmă cu aproximativ o lună, primul adjunct al șefului administrației președintelui Rusiei, Serghei Kirienko, i-a raportat lui Putin că Elon Musk căuta o oportunitate de a comunica cu șeful Kremlinului.

Putin a fost împotriva discuției, dar Kirienko a sugerat că o persoană ar putea să comunice cu Elon Musk și să pretindă că este președintele Federației Ruse. Astfel, s-ar încerca să facă din omul de afaceri un agent de influență nu numai în rândul milioanele de fanii ai lui Musk, dar și pentru establishment-ul american.

Musk a fost convins că discuția va fi confidențială și nu va fi mediatizată. Dacă era făcută public, Kirienko s-a oferit să explice că a fost o farsă cu care Putin nu are ce face.

Putin a fost de acord și chiar a aprobat o serie de subiecte și argumente pentru conversația cu Musk.

„După informațiile noastre, conversația a avut loc, Musk a discutat, sau mai degrabă a ascultat pozițiile și amenințările lumii ale celui care a vorbit în numele lui Putin și a promis că va lua în considerare ceea ce a auzit”, precizează „Generalul SZR”.

Lui Musk i s-a promis că vor continua contactele dacă conversația rămâne secretă. Putin însuși, după ce a ascultat înregistrarea conversației, a fost mulțumit nu doar de ceea ce a auzit, ci și de reacția lui Musk.

În plus, planurile lui Kirienko erau să implice mai mulți lideri de opinie occidentali într-un mod similar pentru a forma agenda „corectă” și a pune presiune asupra conducerii țărilor europene și a Statelor Unite.

„Putin duce un război nu numai pe front, ci și în mintea oamenilor care sunt gata să-l ajute să câștige”, scrie canalul de Telegram.

Musk a spus anterior că a vorbit cu Putin înainte de a-și publica „planul de pace” privind Ucraina, dar ulterior a negat totul. El susține că opiniile politice ale președintelui Federației Ruse nu îl afectează.

Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
Herta Muller și alți 39 de laureați Nobel, scrisoare deschisă împotriva lui Putin: „Reprezintă o amenințare directă pentru întreaga umanitate”
Herta Muller și alți 39 de laureați Nobel, scrisoare deschisă împotriva lui Putin: „Reprezintă o amenințare directă pentru întreaga umanitate”
39 de laureați ai Premiului Nobel au semnat o scrisoare deschisă împotriva regimului lui Vladimir Putin. Oameni de știință, economiști și scriitori au cerut liderilor mondiali să...
#Vladimir Putin, #farsa, #Elon Musk, #convorbire telefonica, #agent influenta rusia , #stiri Elon Musk