Verdict tragic pentru armata lui Putin, anunțat de un expert militar: Câte zile va mai putea rezista în Ucraina

Sambata, 14 Mai 2022, ora 03:45 29216 citiri
Armata lui Putin ar mai putea rezista 90 de zile în Ucraina FOTO: Express

În contextul în care războiul declanșat de Rusia în Ucraina a depășit 75 de zile, iar câștigurile Moscovei sunt nesemnificative, un expert militar american a declarat că armata lui Putin ar mai putea rezista doar aproximativ 90 de zile. Asta deoarece forțele și armamentul s-ar epuiza, iar completarea acestora nu s-ar putea face peste noapte.

Sean Spoonts, redactor-șef al publicației de știri militare SOFREP, apreciază că armata rusă și-a ”cheltuit” deja o parte considerabilă din arsenalul său, de când a început războiul din Ucraina, pe 24 februarie 2022, potrivit Newsweek.

”Cred că rușii nu ar fi capabili să lupte mai mult de 90 de zile. La nivelul de pierderi prin care trec chiar acum, s-ar putea întinde până la 90 de zile”, a spus expertul militar american.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Spoonts a spus că sunt dovezi că trupele și arsenalul Rusiei suferă, prin modul în care unitățile și echipamentele au fost mutate recent de la granița țării cu Mongolia, de la mii de kilometri distanță și plasate pe frontul de luptă din Ucraina.

”Asta-i disperare” din partea Rusiei, consideră analistul. Armata Moscovei s-a confruntat cu un număr mare de victime în conflictele terestre, în timp ce forțele sale navale s-au luptat în Marea Neagră și au avut și acolo pierderi importante.

Spionul Putin a pierdut din vedere un lucru crucial în Ucraina: Un analist japonez a descifrat războiul Rusiei

Chiar și forțele aeriene ale țării, despre care experții au considerat că ar fi un factor forte al Rusiei, pentru obținerea unei victorii rapide în Ucraina, nu au reușit să stabilească superioritatea.

Pe tot parcursul conflictului, Putin a avertizat în repetate rânduri NATO cu privire la interferențe în război, ajungând a spune că vor veni răzbunări ”rapide” pentru orice țară care ajută militar Kiev-ul.

Fostul comandant al trupelor SUA din Europa: Cum poate Occidentul să-l nenorocească definitiv pe Putin

Spoonts a spus că nu crede că Vladimir Putin s-ar angaja într-un conflict direct cu NATO. Expertul susține că 200-300 de avioane de luptă ale Statelor Unite ar putea lovi Rusia, într-o săptămână.

Plus că puterea de foc americană s-ar combina cu cele ale Marii Britanii, Germaniei, Franței și Poloniei, ceea ce ar oferi NATO o ”forță de luptă formidabilă”, iar Rusia ar fi redusă la tăcere.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News