Angela Merkel i-a cerut lui Putin eliberarea lui Navalnîi. Cum a refuzat-o liderul de la Kremlin

Vineri, 20 August 2021, ora 20:216076 citiri
Angela Merkel i-a cerut lui Putin eliberarea lui Navalnîi. Cum a refuzat-o liderul de la Kremlin
Merkel și Vladimir Putin FOTO Hepta

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să-l elibereze pe opozantul Alexei Navalnîi, de la otrăvirea căruia se împlineşte un an. Însă, Merkel a fost refuzată de Putin.

"Încă o dată i-am cerut preşedintelui rus eliberarea lui Alexei Navalnîi şi am spus clar că voi continua acest lucru", a declarat Merkel la o conferinţă de presă comună cu Putin, la Moscova, informează lefigaro.fr.

Liderul de la Kremlin a răspuns că principalul său opozant nu este deţinut pentru "activităţile sale politice", ci pentru o "infracţiune criminală faţă de parteneri străini".

Aleksei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul şi FSB, o acuzaţie pe care Moscova o respinge.

El a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic.

Liderii celor două țări au comentat și situația din Afganistan, Vladimir Putin susținând că SUA trebuie să învețe o nouă lecție din acest episod.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News