Dezvăluirea unui oligarh rus despre boala de care ar suferi Putin: ”Unii dintre noi ne dorim să moară”

Sambata, 14 Mai 2022, ora 16:08 18204 citiri
Oligarhii ruși îl acuză pe Putin că a distrus economia FOTO Twitter

Un oligarh rus a declarat, sub protecția anonimatului, că președintele Vladimir Putin ”este foarte grav bolnav”, potrivit independent.co.uk.

Oligarhul a fost înregistrat în timpul unei discuții cu un afacerist occidental, la mijlocul lunii martie.

În înregistrare, obținută de cei de la New Lines, oligarhul rus mai spune că Putin suferă de leucemie și că s-a operat la spate pentru a elimina celulele canceroase la scurt timp după ce a dat ordinul pentru invadarerea Ucrainei.

Omul de afaceri adaugă că liderul de la Kremlin ar fi ”înnebunit” și îl acuză că a distrus economie Rusiei.

”A distrus economia Rusiei, economia Ucrainei și alte companii - le-a ruinat. Problema este în capul său. Un nebun poate distruge lumea”, a adăugat oligarhul.

În acest context, acesta a precizat că mulți oligarhi speră ca Putin ”să moară”.

Speculații despre starea de sănătate a liderului rus au fost făcute și după apariția sa la parada organizată de Ziua Victoriei, la Moscova.

FSB are interdicție să vorbească despre starea de sănătate a lui Putin

Potrivit New Lines, Serviciile Secrete de la Moscova au primit ordine să nu vorbească despre starea de sănătate a președintelui rus, fiind sfătuite să ignore o informare în care se arăta că Putin mai are câteva luni de trăit.

”Instructajul a avut însă efect invers și cei mai mulți ofițeri FSB cred acum că într-adevăr președintele Putin suferă de o boală necruțătoare”, a adăugat Christo Grozev, șeful grupului de investigații jurnalistice Bellingcat, potrivit Gândul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News