Putin a confirmat că va candida din nou la preşedinţie în 2024

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 14:34
1863 citiri
Putin a confirmat că va candida din nou la preşedinţie în 2024
Vladimir Putin, președintele Rusiei FOTO: Kremlin

Vladimir Putin, președintele Rusiei a declarat vineri, 8 decembrie, că va candida din nou la alegerile prezidenţiale din 2024, asta însemnând că ar putea rămâne la putere până în anul 2030.

După ce a acordat soldaţilor care au luptat în Ucraina cea mai înaltă distincţie militară a Rusiei, Steaua de aur de erou al Rusiei, Putin a fost întrebat de un locotenent-colonel dacă va candida din nou, relatează Reuters, citând agenţiile de presă ruse.

Liderul de la Kremlin a confirmat, spunând că da.

Până acum, se bănuia că Vladimir Putin va candida din nou, iar informaţia fusese deja transmisă pe surse, dar este pentru prima dată când confirmarea vine direct de la Vladimir Putin.

Parlamentul Rusiei a stabilit prin lege săptămâna aceasta data alegerilor prezidenţiale pentru 17 martie 2024, ceea ce practic dă startul unei campanii electorale în care Putin nu va avea cu adevărat rivali.

Vladimir Putin, care a primit preşedinţia de la Boris Elţîn în ultima zi a anului 1999, a fost deja preşedinte mai mult timp decât orice alt conducător al Rusiei de la Iosif Stalin încoace, depăşind chiar şi mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Pentru Putin, alegerile sunt o formalitate: cu sprijinul statului, al presei de stat şi aproape fără disensiuni publice generale, este sigur că va câştiga un nou mandat de şase ani.

Putin a împlinit 71 de ani la 7 octombrie.

Politicienii din opoziţie au prezentat alegerile drept un fals paravan al unei democraţii, care maschează de fapt dictatura coruptă a lui Putin în Rusia.

Susţinătorii lui Putin resping această analiză, arătând că sondajele independente arată că acesta se bucură de cote de aprobare de peste 80%. Ei spun că Putin a restabilit ordinea şi o parte din influenţa pe care Rusia a pierdut-o în timpul haosului provocat de colapsul sovietic.

Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Vladimir Putin vrea să meargă din nou în China. Preşedintele rus a declarat joi, 25 aprilie, că plănuieşte să efectueze o vizită în țara asiatică în cursul lunii mai. Călătoria va...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Vladimir Putin presedinte Rusia, #candidatura alegeri prezidentiale, #2024 , #presedinte Rusia