Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dacă Putin ar fi grav bolnav, luptele pentru putere ar măcina Kremlinul. Expert politic: ”Este ca o haită de lupi”

Luni, 23 Mai 2022, ora 22:10
7117 citiri
Dacă Putin ar fi grav bolnav, luptele pentru putere ar măcina Kremlinul. Expert politic: ”Este ca o haită de lupi”
Vladimir Putin este văzut tot mai slăbit FOTO: captură ndtv.com

Informațiile despre bolile lui Putin sunt contradictorii. Cele mai recente remarci apar pe fondul speculațiilor tot mai mari cu privire la sănătatea președintelui rus. Un oligarh cu identitate protejată ar fi spus că Putin este „foarte bolnav de cancer de sânge”. Însă Ambasada Rusiei la București a dezmințit că ar avea cancer.

Se pare totuși că Vladimir Putin ar fi fost totuși operat, în noaptea de 12 spre 13 mai. Însă nu de cancer ci pentru a-i îndepărta lichidul din abdomen, informează ndtv.com.

Conform The New York Post în ziua intervenției chirurgicale a lui Putin și în ziua următoare ieșirile președintelui au fost acoperite folosind tehnologia „deepfake”.

Nicu Fălcoi: ”Dacă plecăm de la premisa că este grav bolnav, este clar că acolo sunt niște lupte pentru putere”

Nicu Fălcoi, membru în Comisia de apărare, membru al Adunării Parlamentare NATO și al Comitetului interparlamentar NATO-Ucraina este de părere că putem vorbi despre un război informațional care pornește de la reacțiile lui Putin din ultima vreme.

”Este un război, iar acesta este total, nu se duce numai cu arme se duce și pe planul informațional. Interesul nu este al rușilor să transmită astfel de informații ci al celorlalți. Pentru că dacă astfel de informații ajung la armata rusă, este clar că îi demoralizează. Dacă ajung la cea ucraineană, îi crește moralul.

Deci, în opinia mea putem vorbi aici de un război informațional. Dar nu este exclus să fie și adevărat pentru că reacțiile sale din ultimul timp dau suficiente motive să crezi că este bolnav”, a explicat Nicu Fălcoi.

Întâlnirile lui Putin au pauze dese

Președintele rus Vladimir Putin este „însoțit în mod constant” de medici și face adesea pauze în timpul întâlnirilor pentru a urma un tratament, a declarat un fost spion britanic. Potrivit Independent, Christopher Steele a spus că întâlnirile lui Putin sunt împărțite în secțiuni, astfel încât să poată lua pauze.

El, însă, a adăugat că „detaliile exacte” despre boala lui Putin nu sunt încă cunoscute.

Fostul spion a scris un dosar despre Donald Trump și despre presupusa intervenție a Rusiei în campania electorală din SUA din 2016 și a lucrat anterior la biroul Rusia de la MI6.

Ce se poate întâmpla dacă moare Putin

În cazul în care Putin ar fi cu adevărat bolnav grav, cel mai probabil, în interiorul cercului său apropiat ar putea exista o luptă pentru putere. Deputatul Nicu Fălcoi spune că am putea compara această situație cu ceea ce s-a întâmplat în jurul fostului dictator român Niolae Ceaușescu.

”Dacă plecăm de la premisa că acesta este bolnav în stare terminală, este clar că acolo este o luptă pentru putere. În jurul lui Putin, cercul a fost ca pe vremea lui Ceaușescu în jurul său. Atâta timp cât este în putere, nu îndrăznește nimeni să sufle - în momentul în care a sângerat, este ca o haită de lupi. Lupul rănit este atacat din toate părțile”, a explicat specialistul.

”O negociere între Ucraina și Rusia nu va mulțumi deplin niciuna dintre părți”

După trei luni de război, încă nu se întrevede un acord de pace între Ucraina și Rusia. Pe de o parte pentru că Putin nu vrea să cedeze teritoriile cucerite, pe de altă parte pentru că ucrainenii vor lupta până la ultimul pentru recuperarea teritoriilor, inclusiv Crimeea.

”Dorința Ucrainei este să-și recucerească toate teritoriile, inclusiv Crimeea. Tocmai m-am întors din Ucraina unde am avut discuții cu înalți oficiali din Parlamentul Ucrainei și cu șeful delegației din Adunarea parlamentară NATO.

Ei sunt foarte hotărâți în acest moment și spun că Ucraina va ieși victorioasă și își va recupera teritoriile. Spun că luptă pentru acest lucru și nu se pune problema încetării focului decât în momentul în care Rusia își retrage toți militarii de pe teritoriile ucrainene.

Într-o negociere se pleacă întotdeauna de la cerințe maximale dar se ajunge la o formă care nu va mulțumi niciuna dintre părți. De altfel se spune că o negociere este bună atâta timp cât niciuna dintre părți nu va fi mulțumită pe deplin” a mai comentat Nicu Fălcoi.

Nikolai Patrușev decide ce rapoarte i se arată lui Putin?

Potrivit canalului General SRV, ”începând de marți, 17 mai, toate rapoartele către președintele rus Vladimir Putin trec prin Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Pentru majoritatea problemelor care necesită permisiunea sau opinia președintelui, acum Patrushev decide personal, îl informează pe Putin în raportul său final.

Nu există nicio excepție chiar și pentru primul adjunct al șefului administrației prezidențiale, Serghei Kiriyenko, care în mod tradițional are acces direct la președinte, acum raportează și primește misiuni și recomandări de la Patrushev.

Mai mult, Valery Gerasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, înlăturat de Putin de la conducerea companiei militare, ieri, după discuții telefonice cu președintele Statului Major Comun al SUA, Mark Milley,

”Președintele rus Vladimir Putin însuși a avut doar două conversații telefonice de marți. În același timp, se presupune că întâlnirile și adresele lui Putin de marți, miercuri și joi sunt „conserve”.

Așteptăm cu nerăbdare când jumătatea cadavrului lui Putin va fi arătată publicului, altfel unele personaje departe de ultimele din guvernul rus încep deja să se îngrijoreze și nu prea înțeleg cine ia decizii cheie și este responsabil pentru situația din țară. Deciziile luate de Patrușev pot și vor fi, fără îndoială, percepute de cei de la putere în mod ambiguu, iar fără garanții de susținere a acestor decizii de către președinte, totul va aluneca rapid într-o criză politică.

Acum, regimul din Rusia se bazează exclusiv pe autoritatea președintelui și pe garanțiile sale pentru elite. Și ca partid al lui Jirinovski, regimul Putin fără Putin este ”un rahat plictisitor”, fără formă, în care nici Patrușev, nici nimeni altcineva nu poate fi baza și nucleul”, scrie General STV pe canalul de Telegram.

Știrile despre sănătatea președintelui Rusiei au câștigat proeminență după ce liderul a părut fragil la evenimente publice, inclusiv la sărbătorile Zilei Victoriei, la începutul acestei luni. În fotografiile și videoclipurile care au devenit virale pe rețelele de socializare, președintele rus a fost văzut cu o pătură groasă de culoare verde peste picioare, în timp ce stătea printre veteranii din Al Doilea Război Mondial și demnitari de rang înalt pentru a urmări o paradă militară în Piața Roșie din Moscova.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vladimir Putin bolnav, #lupta putere moscova, #nicu falcoi , #Razboi Ucraina