Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 19:11
2985 citiri
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății FOTO Facebook/ Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional vaccinuri. Fostul ministru consideră că România ”a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe vaccinuri decât orice altă ţară din Europa, nu din raţiuni umanitare, ci pentru că altfel ar fi expirat”, responsabil pentru situaţia creată fiind ”domnul viitor fost premier Cîţu”.

”Anchetarea de către DNA a modului în care România a achiziţionat vaccinurile este bine-venită: românii trebuie să ştie cum a decis Guvernul că e înţelept să le administreze banii în pandemie. În acest context, poate vă amintiţi că, pe la mijlocul lunii martie a acestui an, domnul viitor fost premier Cîţu a aruncat în public acuze la adresa mea cum că m-aş fi opus unei achiziţii suplimentare de vaccinuri”, a scris, marţi, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Acesta afirmă că atunci a informat Guvernul înlegătură cu câteva lucruri:

”1. Decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de viitorul fost premier şi comunicată Comisiei Europene (pentru că a fost vorba de o achiziţie la nivel european) fără a se ţine cont de opinia ordonatorul de credite (adică cel care plătea) iar acesta era Ministerul Sănătăţii. Am cerut ca această practică de a decide pe bugetul aflat în răspunderea mea, fără a fi consultat, să înceteze;

2. Aveam deja un număr mare de vaccinuri comandate, în raport cu toate scenariile vis-a-vis de campania de vaccinare – fără a fi lăsaţi să ne implicăm de la nivelul Ministerului Sănătăţii, în nici un fel, în campania de comunicare sau în alte acţiuni care să îmbunătăţească această campanie;

3. Pentru achiziţia de vaccinuri deja antamată de viitorul fost premier, Ministerul Sănătăţii avea nevoie de sume suplimentare cel târziu la rectificarea bugetară; în Martie, bugetul anual al MS fusese deja pus pe butuci prin deciziile premierului”, a mai scris Voiculescu.

Acesta consideră că de vină pentru situaţia creată este Florin Cîţu.

”În urma deciziilor precipitate, tot prin decizia lui Florin Cîţu, România a comandat iraţional vaccinuri fără număr, a cumpărat doze peste necesar şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe milioane de vaccinuri decât orice altă ţară din Europa: nu din raţiuni umanitare, ci pentru că altfel ar fi expirat.

Sper să aflăm din ancheta DNA şi felul în care au fost distribuite aceste doze. Românii chiar trebuie să ştie. Pentru că, dacă nu ar mai simţi că sunt prostiţi şi minţiţi constant, poate-ar avea ceva mai multă încredere în cei care le cer imperativ şi tot mai răstit să se vaccineze”, a mai scris Voiculescu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţă că a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID 19, de la declanşarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se face in rem, în acest moment, nicio persoană neavând calitatea de suspect sau inculpat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un fotbalist cu aproape 50 de selecții pentru Belgia s-a accidentat grav și nu va juca împotriva României la Euro
Un fotbalist cu aproape 50 de selecții pentru Belgia s-a accidentat grav și nu va juca împotriva României la Euro
Thorgan Hazard, mijlocaşul lui Anderlecht, s-a accidentat grav la genunchi duminică şi nu va mai juca în acest sezon, a anunţat clubul din Bruxelles luni, într-un comunicat de presă....
Analiză: Rolul României în războiul din Orientul Mijlociu
Analiză: Rolul României în războiul din Orientul Mijlociu
Prin România trec transporturile strategice spre Ucraina iar teritoriul țării se află în spațiul care face legătura dintre cele două conflicte, cel din Orientul Mijlociu și cel...
#Vlad Voiculescu, #vaccinuri covid, #Romania, #Florin Citu , #stiri Vlad Voiculescu