Vlad Voiculescu: "Nu o sa fim parte dintr-un guvern in care se schimba cateva fete"

Luni, 07 Decembrie 2020, ora 19:28
5450 citiri
Vlad Voiculescu: "Nu o sa fim parte dintr-un guvern in care se schimba cateva fete"
Vlad Voiculescu

Copresedintele USR PLUS Bucuresti Vlad Voiculescu a declarat luni, 7 decembrie, ca alianta nu va fi parte dintr-un guvern "in care se schimba cateva fete", ci va fi parte "a unei schimbari reale".

"La nivel guvernamental, lucrurile nu pot continua ca si pana acum. Nu o sa fim parte dintr-un guvern in care se schimba cateva fete. (...) Vom fi parte a unei schimbari reale si, de asemenea, oamenii pot avea incredere in noi ca nu vom face figuratie. Nu am venit aici pentru o functie sau alta niciunul dintre noi. Intelegem schimbarea reala de care Romania are nevoie. In negocierile pe care le vom incepe, asa cum Dacian Ciolos si Dan Barna au mentionat, pornim de la principii clare si de la angajamentele noastre, cele 40, (...) pe care le vrem transpuse. (...) Ne dam seama ca o schimbare reala in punctele nevralgice ale tarii poate fi facuta doar de o echipa noua", a afirmat, luni, intr-o conferinta de presa, Vlad Voiculescu.

El a subliniat ca voturile obtinute sunt "un contract" care nu trebuie incalcat.

"Voi aminti fugitiv de toate vizitele in spitale ale sefului Guvernului, care a fost prima pozitie a PNL si de toate elementele de campanie. Le intelegem (...), dar spunem ca nu au influentat cu nimic rezultatele alegerilor, pentru ca oamenii inteleg diferenta dintre fapte si vorbe. (...) Suntem in Bucuresti, prima forta politica (...). Voturile sunt (...) un contract pe baza celor promise de fiecare dintre noi si contractul asta nu trebuie sa fie incalcat, asa cum a fost incalcat atata vreme, lucru care probabil ne-a adus in situatia de absenteism pe care am vazut-o ieri la vot, si nu numai ieri. Cred ca trebuie reconstruita increderea intre romani si cei care vor sa-i reprezinte, numiti politiceni (...) Drumul nostru este de a deveni principala forta politica din Romania in 2024", a adaugat Voiculescu.

Potrivit liderului USR PLUS Bucuresti, "alegerile reprezinta un moment de cotitura care marcheaza nevoia oamenilor de schimbare, de reforma reala".

"Oamenii au transmis acest mesaj la alegerile europarlamentare, apoi la alegerile locale. (...) Au fost oameni care ne-au transmis acelasi mesaj prin tacere, prin faptul ca nu au considerat oferta politica demna de efortul dumnealor. Credem ca si acei oameni, tocmai aratandu-se dezamagiti de oferta politica, ne spun acelasi lucru, ca au asteptat o schimbare profunda si acea schimbare nu a venit. Credem ca asta trebuie sa ne dea de gandit tuturor si cred ca trebuie sa ne straduim mai mult noi si toti ceilalti care isi asuma o responsabilitate in politica. Sunt 72 de zile de la alegerile locale castigate in Bucuresti de USR PLUS, care are 17 consilieri generali. Dupa 72 de zile, viceprimarul din partea USR PLUS nu a fost inca ales. De ce acest lucru? Pentru ca Guvernul a dat o OUG prin care a schimbat regulile jocului si la Tribunal au fost mai multe chichite birocratice cu mai multe persoane care au contestat", a mai spus Voiculescu.

Referindu-se la "imaginea de ansamblu", Vlad Voiculescu a punctat ca "a fost campanie electorala si ca alegerile au fost castigate de USR PLUS, de catre un primar independent care, intre timp, este mai putin independent, pentru ca si-a manifestat cat se poate de clar optiunea de vot si lucrul asta este ceva ce noi respectam".

"Parteneriatul la nivelul Primariei Generale ramane in continuare valabil, insa in termenii in care oamenii au dictat prin vot. Alianta USR PLUS va proteja ceea ce oamenii au votat, cu toate mijloacele pe care le are la dispozitie. Parteneriatul la nivelul Primariei ramane valabil pe baza principiilor si valorilor enuntate", a mentionat Voiculescu.

Cititi si:

Nicusor Dan, despre alegerea lui Vlad Voiculescu in functia de viceprimar al Capitalei: "Este un angajament politic care va fi respectat"

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
#Voiculescu, #Vlad, #guvern, #alegeri, #negocieri , #stiri Vlad Voiculescu