Vlad Voiculescu, după aprobarea legilor justiției: „Ziua, ca hoții în costume. Nicolicea sau Iordache sunt invidioși”

Miercuri, 24 August 2022, ora 13:29 3850 citiri
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a subliniat că modificările lasă portițe pentru posibile abuzuri FOTO Facebook / Vlad Voiculescu

Fostul ministru USR al Sănătății Vlad Voiculescu a criticat miercuri, 24 august, aprobarea de către guvern a noilor legi ale justiției. Conform lui Voiculescu, „la CSM se vor face câte abuzuri vor dori”, în timp ce Poliția Juridiciară „va fi controlată de MAI”.

Vlad Voiculescu acuză că poliția judiciară ar putea ajunge drept o armă împotriva opozanților puterii.

„Manevra de astăzi cu trecerea în guvern a legilor justiției - nu noaptea ca hoții, ci ziua, ca hoții în costume - îi face probabil invidioși pe alde Nicolicea sau Iordache.

Dacă lucrurile rămân așa, Poliția Judiciară va fi controlată de MAI și va putea fi armă împotriva opozanților. Ai un coleg de partid ministru la MAI, nu faci pușcărie. Cam ce făcea Plohotniuc cu justiția în Moldova, va putea face Bode la noi. Chemi opoziția și o perpelești la poliție: așa va funcționa Romania educată la miliție”, a scris Vlad Voiculescu miercuri pe Facebook.

Fostul ministru a dezvăluit apoi alte posibile abuzuri care ar putea să apară ca urmare a modificărilor la legile justiției.

„La CSM vor face câte abuzuri vor dori. Președintele ICCJ va fi numit de un CSM ce va fi controlat de “centrele de reflecție” din justiție și astfel un grup mic de tovarăși și o tovarășă vor controla tot, de la evaluare la promovare și Inspecția Judiciară, eliminând sau ținând în actiuni disciplinare judecători sau procurori incomozi. Nu te place Procurorul General sau Presedintele ICCJ ajungi la judecată disciplinară. Camelia Bogdan sau Cristi Dănileț au fost doar primii”, a conchis Vlad Voiculescu.

Guvernul a aprobat miercuri pachetul de legi ale justiţiei. Premierul Nicolae Ciucă a declarat în deschiderea şedinţei de guvern că procesul în care s-a derulat elaborarea acestui pachet de legi reprezintă un exemplu de maturitate şi respnsabilitate, în ciuda controverselor existente vizavi la aceste modificări.

”Este un demers care s-a derulat pe parcursul ultimelor luni şi s-a concretizat într-o activitate cât se poate de consistentă. Ştim cu toţii dezbaterile din ultimii ani, care au generat atât opinii critice sau favorabile, cred că procesul în care s-a derulat elaborarea acestui pachet de legi reprezintă un exemplu de maturitate şi respnsabilitate pentru toate instituţiile implicate”, a spus premierul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News