Vlad Voiculescu, după decizia PNL privind alianța cu PSD. „Caracatița de interese supra-partinice. Cred că Iohannis avea pregătită varianta cu PSD încă din primăvară”

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 00:32
3368 citiri
Vlad Voiculescu, după decizia PNL privind alianța cu PSD. „Caracatița de interese supra-partinice. Cred că Iohannis avea pregătită varianta cu PSD încă din primăvară”
Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatătii FOTO Hepta

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a criticat în termeni duri decizia liberalilor de a începe negocierile pentru o alianță cu PSD, susținând că împreună cu UDMR aceste partide ne vor duce către un „fanariotism modern”. Liderul USR este de părere că președintele Iohannis a avut încă din primăvară pregătită opțiunea unei alianțe cu PSD.

„Ce rușine! Ce îngrozitoare rușine!

Ce păcăleală ieftină!

Nici nu știi ce e mai oribil: ce a făcut Iohannis punând la cale toată această nouă Alianță pentru Ciolan sau ce a făcut PNL păcălind românii să îi voteze "ca să scape de PSD"?

Avea Iohannis pregătită varianta coaliției cu PSD încă din primăvară? Judecând după atitudinea de jupân care nu permite miniștrilor-argați să îi iasă din voie, eu cred că da. Reacțiile pe care le-a avut atunci când eu sau Stelian Ion am avut opinii sau acțiuni care nu erau pe placul dumnealui vorbesc de la sine.

Am greșit probabil considerând - la fel ca mai toți cei care au votat "dreapta" în alegeri - că acea coaliție formată în urma alegerilor este singura rezonabilă, singura care să respecte votul oamenilor. Pentru Iohannis și parte din PNL altfel stăteau lucrurile iar încercările noastre de transparentizare, de profesionalizare și de depolitizare i-au încurcat teribil.

Care sunt forțele care își doreau cu ardoare noua alianță PSD-PNL+restul? Mult mai mulți decât și-ar putea imagina orice român care nu a avut de-a face cu caracatița de interese supra-partinice care într-un fel sau altul profită de banul public sau pe urma unui stat slab și capturat.

Asta a pecetluit PNL astăzi: împărțirea banului public între ei și PSD, dar mai ales - și mult mai grav - capturarea și slăbirea și mai puternică a tuturor instituțiilor statului. PSD și PNL de mână cu UDMR ne vor duce din nou către unui fanariotism modern, în care fanarioții sunt ei și ai lor - politicieni la butoane, "speciali" și colaboratorii lor - acoperiți sau nu.

Într-o notă personală, două imagini mi-au revenit în minte în seara asta: parlamentarii PSD și PNL aplaudând la unison și cu rânjete generoase demiterea mea și prima clătinare serioasă a coaliției în aprilie și cuvintele acelea "fă nenorocito!" adresate doamnei Dr. Andreea Moldovan de către starleta porno care a protestat aproape zilnic până în ziua demiterii și niciodată de atunci. Oricine om de bun simț care îi va deranja pe politicienii de la butoane, pe "speciali" și pe colaboratorii lor - acoperiți sau nu, va fi dat la o parte, în aplauze și în ecouri de "fă nenorocito!".

Va fi din nou luptă grea și de uzură. De data asta cu atât mai amară cu cât am crezut că în sfârșit se poate și altfel, că democrația în sfârșit poate să funcționeze și pentru oameni, nu doar pentru politicieni, pentru speciali și pentru colaboratorii lor - acoperiți sau nu”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

USR: PNL şi PSD au decis să-şi păstreze privilegiile

Reprezentanţii USR afirmă că "se instalează la putere o coaliţie a hoţiei formată în jurul PNL şi PSD care va bloca orice reformă a statului" şi că "direcţia de modernizare începută de USR va fi stopată". "PNL şi PSD au decis să-şi păstreze privilegiile, pentru baroni clientela de partid, condus de lideri care au pierdut contactul cu România reală", susţin cei de la USR.

"În locul reformelor alături de USR, PNL a ales hoţia alături de PSD. Se instalează la putere o coaliţie a hoţiei formată în jurul PNL şi PSD care va bloca orice reformă a statului. Direcţia de modernizare începută de USR va fi stopată. PNL şi PSD au decis să-şi păstreze privilegiile, pentru baroni clientela de partid, condus de lideri care au pierdut contactul cu România reală", afirmă reprezentanţii USR, luni seară, într-o postare pe Facebook.

Ei susţin că PNL şi PSD "vin la putere împotriva voinţei votanţilor care vor modernizarea României" şi că în decembrie, PNL nu a fost votat pentru a guverna alături de PSD, dar "astăzi, PNL trădează votul primit".

"România avea o şansă la dezvoltare, şansa de a atrage 29 de miliarde de euro din PNRR, de a elimina pensiile speciale şi a profesionaliza companiile statului, de a construi spitale şi autostrăzi. În schimb, PNL a ales jaful din bani publici, alături de PSD. Să ne imaginăm ce va însemna justiţia în mâinile PSD, partidul care a dat OUG 13 şi a eliberat infractorii din închisoare. Ce vor însemna companiile statului în mâinile PSD, partidul care l-a promovat pe Dănuţ Andruşcă la Economie. Lupta USR merge mai departe. Am rezistat împotriva PSD, rezistăm şi împotriva alianţei toxice dintre PNL şi PSD", au transmis reprezentanţii USR.

Conducerea PNL a votat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit, au precizat surse din PNL pentru News.ro. 49 de lideri din BPN au votat în favoarea guvernării alături de social-democraţi, şi doar 22 s-au împotrivit. Ulterior, PNL a anunţat printr-un comunicat că, printre principiile pe care PNL le va susţine în negocerile care ar urma să înceapă chiar de marţi, se numără desemnarea unui premier PNL, realizarea reformelor asumate pe tema justiţiei şi închiderea MCV, precum şi respectarea parteneriatului PNL cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Plenul reunit al Parlamentului a luat act, în şedinţa de marţi, 26 martie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care Legislativul este informat că Forţa de reacţie a NATO poate...
#Vlad Voiculescu, #alianta PSD PNL, #Florin Citu, #Klaus Iohannis , #stiri Vlad Voiculescu