Noi intepaturi intre Florin Citu si Vlad Voiculescu dupa ce acesta din urma a fost revocat din Ministerul Sanatatii

Vineri, 28 Mai 2021, ora 13:41
3683 citiri
Noi intepaturi intre Florin Citu si Vlad Voiculescu dupa ce acesta din urma a fost revocat din Ministerul Sanatatii
Premierul Florin Citu si fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu s-au contrazis adesea in declaratii FOTO Facebook

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu, demis in urma cu o luna de catre premierul Florin Citu, a facut aluzie la campania de vaccinare demarata de catre premier, afirmand ca a avut aceasta idee inca din luna ianuarie. De cealalta parte, Florin Citu i-a raspuns cu aceeasi moneda si sustine ca ideea nu i-a apartinut fostului ministru.

Guvernul a lansat joi, 27 mai, o serie de spoturi pentru a promova campania de vaccinare impotriva COVID-19. Intr-unul dintre acestea apare premierul Florin Citu, care raspunde la intrebarea "ce contine vaccinul". "Nu este o intrebare directa despre ce elemente chimice contine, ci este mai mult despre ceea ce inseamna pentru noi vaccinul", a explicat prim-ministrul.

La scurt timp dupa anuntarea campaniei, fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a reactionat pe Facebook, unde sustine ca ideea a fost promovata de minister inca din ianuare

"Ma bucur ca ideea promovata de Ministerul Sanatatii in ianuarie a devenit acum campanie a guvernului. PS Recunosc ca nu ne-am gandit atunci sa facem un clip cu domnul Florin Citu", a relatat fostul ministru pe Facebook.

Reactia lui Florin Citu

Intrebat intr-o interventie la B1Tv despre afirmatiile lui Vlad Voiculescu si daca a folosit ideea lansata de fostul ministru al Sanatatii, premierul a raspuns negativ si a explicat ca poate ofer si dovezi in acest sens.

"Nu. Putem sa aratam, dar nu mai are sens. Mie imi pare bine ca toata lumea sustine aceasta campanie de vaccinare si ca unii oameni inteleg ca Ministerul Sanatatii face parte din Guvernul Romaniei", a relatat Florin Citu.

In urma cu aproximativ o luna, pe 14 aprilie, premierul Florin Citu il revoca din functia de ministru al Sanatatii pe Vlad Voiculescu, dupa un lung sir de contradictii in declaratiile date in spatiul public de catre cei doi.

Doua zile mai tarziu, in prima reactie de la demitere, Vlad Voiculescu i-a adus mai multe acuzatii lui Florin Citu, precum ca nu s-a consultat cu niciun specialist atunci cand a avansat data relaxarii pe 1 iunie. Totodata, fostul ministru a mai adaugat ca Citu "nu este premierul" de care Romania are nevoie.

"Din punctul meu de vedere, Florin Citu nu este premierul de care Romania are nevoie in acest moment", afirma Vlad Voiculescu.

Tensiunile dintre cei doi au continuat si dupa demitere, dupa ce, intrebat daca Voiculescu poate reveni in minister in calitate de consilier, premierul a explicat "ca nu se pune problema", intrucat, "din ce am aflat este in vacanta in perioada urmatoare".

Intrebat despre cum arata viitorul vietii politice a lui Vlad Voiculescu, analistul politic Alfred Bulai a precizat pentru ziare.com ca fostul ministru "a iesit pe usa din dos" si ca ar trebui sa mai astepte o perioada.

"Domnul Voiculescu a iesit pe usa din dos din politica. Sigur, are fanii lui probabil. Insa a iesit prost, nu asa se iese de pe scena politica, deci din punctul asta de vedere are mari probleme. Sigur, e tanar si memoria sociala e scurta deci sigur poate sa revina dupa o perioada de timp. Insa de principiu nu a iesit atat de elegant incat sa-i fie usor sa intre in sistem", a mai relatat analistul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
#Vlad Voiculescu, #Florin Citu, #campanie de vaccinare in Romania , #stiri Vlad Voiculescu