Bogdan Oprea a demisionat din functia de purtator de cuvant al lui Vlad Voiculescu, la doar o luna dupa numire

Joi, 11 Martie 2021, ora 19:18
5536 citiri
Bogdan Oprea a demisionat din functia de purtator de cuvant al lui Vlad Voiculescu, la doar o luna dupa numire
Bogdan Oprea a plecat de la MS/Foto: Bogdan Oprea/Facebook

Bodgan Oprea a demisionat joi, 11 martie, din functia de purtator de cuvant al ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu.

"De astazi revin exclusiv la cariera mea didactica, de cercetare si la proiectele de voluntariat care m-au imbogatit atat de mult sufleteste in ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sanatatii inceteaza, ii multumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toata aceasta perioada si pentru prietenie si-i doresc mult succes in procesul de reforma atat de necesar pe care si l-a asumat cu curaj.

Noi ne revedem aici, in curand, cu primul manual de combatere a fake news-ului si dezinformarii online din Romania, pe care-l voi publica la Polirom, si cu un podcast pe acelasi subiect. Keep in touch!", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, il numise in functia de consilier la Cabinetul Ministrului, cu atributii de purtator de cuvant, pe Bogdan Oprea in data de 27 ianuarie.

Ca specialist in comunicare, Bogdan Oprea are o experienta de aproape 10 ani in administratie publica, atat la nivelul Uniunii Europene (printre altele, consilier de rang inalt al UE pentru comunicare si vizibilitate in cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova), cat si in Romania (printre altele, ca purtator de cuvant al presedintelui Romaniei si sef al Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale si purtator de cuvant al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului).

Din 2007 este cadru universitar la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti, si a sustinut unul dintre primele doctorate din tara cu o tema care studiaza amploarea fenomenului dezinformarii, manipularii si fake news-ului online.

Licenta de paramedic SMURD

A lansat si primul curs din mediul universitar romanesc care trateaza combaterea fenomenului fake news. Mai preda, printre altele, discipline de presa scrisa si tehnici de redactare.

Si-a obtinut licenta de paramedic SMURD in anul 2017 si incadreaza, ca voluntar, ambulantele ce deservesc comunitatea in care traieste (Detasamentul de Pompieri "Vitan", Bucuresti). A participat si participa, in mod current, la mai multe proiecte de voluntariat in tara si la misiuni umanitare in strainatate.

La inceputul carierei, timp de mai bine de 12 ani, a lucrat in presa centrala, unde a ocupat diferite pozitii editoriale si manageriale si a lansat si condus proiectele mai multor cotidiene de retea si reviste lunare.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ministerul sanatatii, #Bogdan Oprea, #Vlad Voiculescu, #stiri social , #ministrul Sanatatii