Un fost ministru USR, în topul despăgubiților pentru terenurile pe care se va construi autostrada A7. „Sunt foarte mirat. Nu ştiam”

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 18:11 7628 citiri
Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu (USR) FOTO Facebook / Vlad Alexandrescu

Pe lista celor care vor primi despăgubiri pentru exproprierile prilejuite de construcția autostrăzii A7, alături de foşti primari, notari, oameni de încredere ai unor politicieni şi afacerişti locali se află și fostul ministru la Culturii, Vlad Alexandrescu.

Lista cuprinde peste 1.500 de persoane, acer vor primi suma de 12,6 milioane lei, pentru circa 620 hectare de teren expropriate.

Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu (USR) şi familia lui figurează în topul persoanelor care vor primi despăgubiri. În total, este vorba despre aproape 220.000 lei din exproprierea a trei suprafeţe de teren (15 ha). Co-proprietari ai terenurilor sunt Ştefan Vianu şi mama fostului ministru, fiind vorba despre o moştenire, relatează Ziarul de Iași.

Însă, în actele guvernului apare deţinător şi firma P.E. Hălăuceşti SRL: beneficiarul real al societăţii este un cetăţean francez (Frederic Paul Ivan Lance), în condiţiile în care firma este controlată de holdingul german VSB, companie care construieşte parcuri eoliene.

Terenurile se află în extravilanul comunei Hălăuceşti, zonă în care Vlad Alexandrescu este co-proprietar al unei suprafaţe de 42,3 ha – din acest teren va primi despăgubiri pentru 12,3 ha, alături de Ştefan Vianu, iar alte 2,9 ha aparţin mamei lui. Potrivit declaraţiei de avere a fostului ministru, el a intrat în posesia celor 42,3 ha prin reconstituirea dreptului la proprietate.

„Sunt foarte mirat, nu mi s-a spus nimic, nu ştiam. Îmi pare rău cumva, dar autostrada Moldovei trebuie construită. Firma despre care spuneţi nu este proprietară, a fost la un moment dat un contract prin care ei voiau să instaleze turbine eoliene”, a comentat Vlad Alexandrescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News