Laura Kovesi a mers în Ucraina. ”Este prima dintre oficialii Uniunii Europene care ne-a vizitat statul într-un război dificil”

Vineri, 18 Martie 2022, ora 19:10 7570 citiri
Irina Venediktova și Laura Kovesi, în Ucraina FOTO: Irina Venediktova/ Facebook

Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, s-a întâlnit vineri, 18 martie cu procurorul șef al UE, Laura Codruța Kovesi.

”Ea este prima dintre oficialii Uniunii Europene care ne-a vizitat statul într-un război dificil.

Am discutat despre interacțiunea Procuraturii UE cu forța de lucru a Biroului Procuraturii Generale pentru percheziția, arestarea și confiscarea averilor criminalilor de război”, a scris Irina Venediktova.

”Trebuie să găsim tot ce aparține celor care lansează rachete în jurul casei noastre și susțin uciderea în masă a civililor. Proprietatea lor va merge la refacerea statului și compensarea pierderilor fiecărui ucrainean”, a scris procuroarea ucraineană pe Facebook.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Am primit sprijin incontestabil din partea Laurei Kovesi și sunt sigur că împreună vom avea succes. Din prima zi, ea ne-a oferit ajutor și eforturi comune pentru a stopa agresiunea rusă. Procurorul-șef al UE crede sincer că Ucraina este acum fortăreața Europei.

Astăzi am semnat și un acord de lucru privind cooperarea dintre Procuratura Generală și Parchetul European (EPPO). Ucraina este prima țară cu care Parchetul UE a depus un astfel de document. Procurorul-șef al Uniunii Europene a adus și o scrisoare de susținere procurorilor ucraineni din partea colegilor cu EPPO.

Frontul nostru juridic crește și asta înseamnă că victoria justiției este inevitabilă”, a ami spus procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News