Descoperire medicală neașteptată despre TV și calculator: Unul dintre ele îți crește riscul de demență VIDEO

Joi, 25 August 2022, ora 01:19
8044 citiri
Descoperire medicală neașteptată despre TV și calculator: Unul dintre ele îți crește riscul de demență VIDEO
Vizionarea a peste 3 ore pe zi la televizor crește riscul de demență FOTO: Apowersoft

Un grup de cercetători de la Universitățile California de Sud, Los Angeles și Arizona, Texas, din Statele Unite, care a publicat un studiu în revista Proceedings of the National Acamedy of Sciences pe 22 august 2022, a descoperit că vizionarea pe perioade lungi de timp la televizor duce la creșterea riscului de demență la adulții de peste 60 de ani.

În schimb, persoanele în vârstă care au avut un comportament sedentar, folosind computerul, au prezentat un risc scăzut de demență, potrivit PNAS.

Cu alte cuvinte, studiul a evidențiat faptul că vizionarea la TV de peste 3 ore zilnic (cei care au dezvoltat demență au stat 3 ore și 24 de minute, în medie) crește riscul de îmbolnăvire de demență, o boală mintală, la peste 60 de ani.

Un virus s-a reîntors după un deceniu: S-a răspândit la Londra, Ierusalim și New York. Șansele să ajungă în România VIDEO

În timp ce persoanele în vârstă care au petrecut mai puțin timp la televizor, sub 3 ore, dar au stat mai mult la calculator au avut un risc scăzut de a dezvolta demență.

Cercetătorii au analizat timp de 12 ani, 150.000 de adulți de peste 60 de ani din Marea Britanie. ”În comparație cu cei care s-au uitat mai puțin de două ore la televizor, cei care au vizionat patru ore zilnic au avut un risc crescut de demență cu 20%.

În comparație, cei care nu au utilizat computerul deloc zilnic, dar au vizionat o oră la televizor, scăderea riscului de demență a fost de 25%”, a spus profesorul David Raichlen de la Universitatea California de Sud din Statele Unite și autorul principal al studiului.

Obiect extraterestru descoperit în ocean: Este primul venit dintr-o lume îndepărtată VIDEO

Acest studiu a investigat dacă comportamentul sedentar este asociat cu demența, indiferent de activitatea fizică. Rezultatele arată că timpul îndelungat (peste 3 ore) petrecut în fața televizorului este ascoiat cu un risc crescut de demență, iar cel folosit la computer este asociat cu un risc scăzut de demență.

Reducerea timpului de vizionare la TV și creșterea celui petrecut la calculator în mod activ cognitiv pot fi ținte eficiente de modificare a comportamentului adulților de peste 60 de ani, pentru reducerea riscului de demență, indiferent de implicarea în activitatea fizică.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#vizionare tv, #risc dementa, #privit televizor, #utilizare calculator, #televizor sanatate, #dementa cauze, #dementa prevenire , #stiri sanatate