Care sunt cei doi miniștri ce au crescut spectaculos în topul vizibilității membrilor cabinetului Ciucă

Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 22:10 6226 citiri
Premierul Nicolae Ciucă s-a distanțat ca vizibilitate de restul miniștrilor FOTO gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă rămâne pe prima poziție în topul vizibilității, aflându-se la mare distanță de restul cabinetului pe care îl conduce. Două ministere se remarcă însă printr-o creștere spectaculoasă.

Conform datelor adunate de News.ro și Agenția de monitorizare Klarmedia, Nicolae Ciucă rămâne pe prima poziție în topul vizibilității, având peste 18.000 de mențiuni în presa scrisă și online, în creștere față de mai, când avea 15.000 de mențiuni. Numele lui Ciucă a apărut în diverse teme precum soluția de compensare cu 50 de bani pentru prețul carburanților, precum și în numeroase declarații privind modificările la Codul Fiscal. Numele lui Ciucă apare și într-un sondaj realizat de CURS cu privire la încrederea populației în persoanele politice, acesta aflându-se pe a doua poziție, în spatele ministrului Sănătății Alexandru Rafila.

Pe a doua poziție în topul vizibilității executivului rămâne ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, cu aproape 5.000 de mențiuni, și acesta în creștere față de luna mai, când a avut 4.000 de mențiuni. Creșterea lui Cîmpeanu s-a realizat mulțumită anunțării statisticilor referitoare la rezultatele de la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat, în timp ce luna trecută s-a remarcat prin declarația privind importanța notelor de la școală, despre care spune că li se acord o importanță prea mare.

Primul ministru de la PSD prezent în top este Sorin Grindeanu, care a trecut de pe a patra poziție pe locul 3. Acesta s-a făcut remarcat prin declarațiile privind investițiile în Portul Constanța, dar și prin speculațiile cum că acesta ar putea prelua ministerul Agriculturii odată cu demisia lui Chesnoiu. Anterior, cu o lună în urmă, numele lui Grindeanu a apărut în subiecte precum licitația pentru pentru autostrada Buzău-Focşani, planurile pentru un nou terminal la Aeroportul ”Henri Coandă”, dar şi despre perspectiva construirii unui aeroport la Galaţi şi deschiderea podului de la Brăila.

Grindeanu a făcut rocada cu ministrul Energiei Virgil Popescu, care în iunie a coborât pe locul patru. Acesta s-a făcut cunoscut prin declarațiile cu privire la compensarea prețului carburanților, rezervele de energie ale României pentru iarnă, dar și soluțiile pentru economisirea de energie. În luna mai, acesta urca de pe locul 8 până pe a treia poziție, odată cu afirmațiile referitoare la renunţarea la importurile de petrol şi la livrările de gaze din Rusia, dar şi scandalurile cu AUR pe tema legii offshore.

Una dintre cele mai mari creșteri din luna iunie le-a avut ministrul Sănătății Alexandru Rafila, care de pe poziția 11 a urcat până pe locul cinci, datorită declarațiilor după ce în România a apărut primul caz de variola maimuței, dar și în informările sale cu privire la creșterea cazurilor de COVID din țară. În luna mai, Rafila coborâse pe locul 11 după ce anterior, în aprilie, se afla pe a doua poziție.

Pe al șaselea loc din top apare ministrul Apărării Vasile Dîncu, care coboară o poziție, odată cu declarațiile referitoare la corupţie, plecările din armată, înscrierile pentru posturile de voluntar.

De o creștere spectaculoasă a avut parte și ministrul Familiei Gabriela Firea, care a urcat pe locul șapte după ce în mai se afla pe a 13-a poziție. Ministrul s-a remarcat în iunie prin promisiunile legislative precum taberele pentru studenții cu rezultate bune, dar mai ales prin atacurile sale la adresa primarului Capitalei Nicușor Dan, a USR și PNL București, pe care îi acuză că sunt vinovați de „starea jalnică” în care a ajuns Capitala.

Ministrul de Interne Lucian Bode ocupă a opta poziție, la fel ca și în luna mai. Numele liberalului a fost legat de discuții venite în contextul cazurilor de consum de droguri de la diferite festivaluri, aglomerația de la granița cu Ucraina, extrădarea Elenei Udrea, precum și mesajele întârziate trimise de RO-alert cu privire la furtunile din ultimele săptămâni.

Cu un număr de menţiuni cuprins între 2000 şi 2,500, sunt ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Pe următoarele poziţii, având între 1.617 şi 1.211 menţiuni, se află ministrul Finanţelor Adrian Câciu, ministrul Mediuiui Tanczos Barna, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ministrul Dezvoltării Attila Cseke şi ministrul Sportului Eduard Novak.

Pe ultimele locuri, cu sub 1.000 de menţiuni, sunt, în ordine, ministrul Digitalizării - Sebastian Burduja, ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu, ministrul Turismului Daniel Cadariu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Economiei Florin Spătaru şi ministrul Justiţiei - Cătălin Predoiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News