Lipsa vitaminei D duce la o boală gravă: Legătura descoperită de medici

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 01:17
21496 citiri
Lipsa vitaminei D duce la o boală gravă: Legătura descoperită de medici
Depresia poate fi cauzată și de lipsa vitaminei D din organism FOTO: Live Science

Vitamina D este cunoscută de mult timp a fi esențială atunci când vine vorba de menținerea oaselor puternice și de întărirea sistemului imunitar al oamenilor. Acum, medicii anunță că există o legătură între lipsa vitaminei D din organism și depresie.

Un studiu publicat în British Journal of Psychiatry de către oamenii de știință de la Universitatea McMaster din Ontario, Canada, care a examinat datele a peste 30 000 de participanți, a constatat că persoanele cu depresie au tendința de a avea niveluri mai scăzute de vitamina D, potrivit Live Science.

Institutului Național pentru Sănătate Mintală din Statele Unite a anunțat că 8,4% dintre adulții americani au experimentat un episod major de depresie în anul 2020. Această boală poate afecta aspecte ale vieții de zi cu zi, de la interacțiunile sociale până la somn.

NASA confirmă o descoperire neașteptată din ultimii 20 de ani: În Triunghiul Bermudelor, epava unei navete spațiale VIDEO

Cu toate acestea, este important să consultați un profesionist dacă aveți de suferit din cauza sănătății mintale și înainte de a face orice modificări semnificative în rutina dumneavoastră alimentară.

Medicii explică cum funcționează vitamina D. Când razele ultraviolete ale Soarelui ating pielea oamenilor, ele stimulează producția de vitamina D.

„Vitamina D oferă rezistență oaselor, dinților și țesuturilor prin absorbția calciului și fosforului în organism”, spune Sue-Ellen Anderson-Haynes, nutriționist și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din Statele Unite.

„De asemenea, reglează cantitatea de calciu din sânge. Vitamina D joacă, de asemenea, un rol în sistemul imunitar. Cercetările arată că nivelurile scăzute de vitamina D sunt asociate cu infecții crescute și boli autoimune.”

Surse de vitamina D

„Studii recente arată că nivelurile scăzute de vitamina D sunt adesea observate la cei diagnosticați cu depresie clinică – există o relație inversă”, explică Anderson-Haynes.

O cercetare publicată în revista British Journal of Psychiatry a examinat datele a peste 30 000 de participanți și a constatat că persoanele cu depresie au tendința de a avea niveluri mai scăzute de vitamina D.

Descoperire neobișnuită la 2 kilometri adâncime sub Antarctica: Corpuri extraterestre găsite ascunse în gheață VIDEO

Un alt studiu a constatat că suplimentarea vitaminei D a atenuat simptomele de depresie ale pacienților, impactul fiind mai pronunțat la persoanele cu tulburare depresivă majoră.

„În funcție de cât de mult mănânci, alimente precum sucul de portocale, laptele vegetal fortificat cu vitamina D, ciupercile tratate cu UV, sardinele și gălbenușurile de ou vă pot oferi aportul de care aveți nevoie”, spune Anderson-Haynes.

„Expunerea regulată la soare este importantă pentru a vă îmbunătăți starea de vitamina D. Cei cu mai multă melanină (piele mai închisă) au nevoie de expunere mai lungă la soare, deoarece este mai dificil ca razele să pătrundă în piele”, a spus expertul.

Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Oamenii de știință manifestă din ce în ce mai mult interes pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Una dintre soluții - consumul de vitamina D - este destul de accesibilă la preț...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#vitamina D, #Vitamina D sanatate, #Vitamina D beneficii, #Vitamina D depresie, #depresie, #depresie cauze , #stiri sanatate