Vitalie Stan, "Doctorul vedetelor", judecat pentru mită, scapă de pedeapsă. Lua bani să facă operații estetice la Spitalul de Arși din Capitală

Joi, 07 Septembrie 2023, ora 22:10
3221 citiri
Vitalie Stan, "Doctorul vedetelor", judecat pentru mită, scapă de pedeapsă. Lua bani să facă operații estetice la Spitalul de Arși din Capitală
Medicul Vitalie Stan este cunoscut în mediul vedetelor pentru operațiile estetice efectuate FOTO Facebook/ Vitalie Stan

Vitalie Stan, supranumit "Doctorul vedetelor", trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro pentru a face operații estetice la Spitalul de Arși din Capitală, scapă de pedeapsă.

Tribunalul București a decis încetarea procesului penal întrucât în cauză a intervenit prescripția răspunderii penale.

Sentința, din 6 septembrie 2023, nu este definitivă.

Deși medicul a scăpat de o eventuală condamnare la închisoare, instanța a decis măsura confiscării speciale a sumei de 25.230 euro, bani primiți cu titlu de mită de la pacientele care și-au făcut operații estetice în Spitalul de Arși.

„dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul STAN VITALIE, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale din perioada 25.01.2013 - 08.01.2014), întrucât în cauză a intervenit, în 07 ianuarie 2022, prescripȚia răspunderii penale.

ia față de inculpatul STAN VITALIE măsura confiscării speciale a sumei de 25.230 euro.

menține măsura asiguratorie dispusă față de inculpatul STAN VITALIE”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

În plus, medicul a fost condamnat să plătească și cheltuieli judiciare în valoare de 2900 lei.

Potrivit procurorilor, În perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operații estetice în spitalul de stat mai sus menționat.

În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecțiuni ce necesitau corecții chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private.

În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro.

Medicul Vitalie Stan a fost trimis în judecată în februarie 2021, pentru fapte pe care le-ar fi comis în 2013-2014. Termenul general de prescripție a răspunderii penale de 8 ani pentru infracțiunea pentru care a fost trimis în judecată ”Doctorul Vedetelor” s-a împlinit la data de 07.01.2022.

Medicul și-a rezervat dreptul la tăcere

Într-o primă fază a anchetei, medicul și-a rezervat dreptul la tăcere, dar ulterior ”toți martorii și chiar inculpatul recunosc faptul că au fost date/primite de către inculpat sumele de bani reținute în acuzare, sume comunicate chiar de către inculpat anterior, înainte de efectuarea intervențiilor chirurgicale, în cadrul unui consult prealabil”, se arată în motivarea instanței.

Instanța arată că toate intervențiile chirurgicale, în mare parte efectuate în scop estetic, au fost realizate în cadrul unui spital de stat în care medicul era manager și nu avea dreptul de a efectua astfel de activități în privat, după cum chiar acesta recunoaște.

Pacientele care au dat sumele de bani au explicat că nu au avut reprezentarea faptului că oferă acele sume de bani cu titlu de mit. În mare parte nu și-au putut aduce aminte dacă au primit chitanță pentru sumele de bani oferite (în general în moneda Euro, deși spitalele de stat nu încasează contravaloarea unor servicii în această monedă). Deși s-au făcut demersuri, nu au fost identificate chitanțe fiscale pentru sumele de bani primite de doctorul Vitalie.

Medic: Cazurile de cancer vor crește în toată lumea. Cele mai frecvente organe afectate de această boală necruțătoare în România
Medic: Cazurile de cancer vor crește în toată lumea. Cele mai frecvente organe afectate de această boală necruțătoare în România
Dr. Mircea Savu, medic primar radioterapie la Institutul Oncologic Bucureşti a declarat într-un interviu acordat News.ro că adresabilitatea pacienţilor cu vârsta sub 50 de ani cu forme de...
Ar trebui să iau suplimente pentru a mă ajuta să dorm? Explicațiile unui medic. Care medicamente sunt mai eficiente
Ar trebui să iau suplimente pentru a mă ajuta să dorm? Explicațiile unui medic. Care medicamente sunt mai eficiente
Este bine stabilit faptul că somnul joacă un rol crucial în sănătate și bunăstare. Numeroase studii au documentat relația dintre sănătate și cantitatea și calitatea somnului oamenilor....
#vitalie stan medic, #Vitalie Stan coruptie, #medic , #justitie