Viscol și vânt puternic în mai multe zone din România. Drumuri unde traficul este blocat de accidente VIDEO

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 20:39
2356 citiri
Viscol și vânt puternic în mai multe zone din România. Drumuri unde traficul este blocat de accidente VIDEO
Intervenția drumarilor pe A3 FOTO: Captură DRDP Cluj

Centrul Infotrafic anunţă, luni seară, că ninge viscolit pe mai multe artere din ţară, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe drumuri din centru şi nord.

Traficul este întrerupt pe DN 76 în judeţul Hunedoara, după ce un TIR a derapat şi a ajuns de-a latul drumului. Pe DN 17, în judeţul Suceava, sunt restricţii de tonaj.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, pe alocuri abundentă, viscolită, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe multe artere rutiere din zona centrală şi de nord a ţării”, a transmis Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că, în judeţul Hunedoara, traficul este întrerupt pe DN 76 Şoimuş – Brad, în zona localităţii Vălişoara, pentru tractarea unui autotren cu defecţiuni tehnice, care a derapat şi s-a poziţionat transversal pe axul drumului.

Pe DN 17 Vatra Dornei, judeţul Suceava – Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, circulaţia autovehiculelor cu masa maximă mai mare de 7,5 tone este restricţionată până la ora 20.30 pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze.

”Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să-şi asigure rezerve de combustibil, să aibă funcţionale sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să evite manevrele riscante pentru a reduce riscul de derapare, circulând cu viteză redusă”, a mai transmis Centrul Infotrafic.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă luni, în cea mai mare parte a ţării, iar din cursul după-amiezii vor fi şi ninsori, în nord-vest şi la munte. Intensificările vântului vor persista, iar în zonele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali va fi Cod portocaliu de viscol, cu reducerea vizibilităţii.

CNAIR ia în considerare închiderea unor sectoare de drum

De asemenea, CNAIR, a anunțat că ”pe mai multe sectoare de drum național se înregistrează viscol puternic.Utilajele de deszăpezire intervin în permanență pentru a menține circulația rutieră deschisă.

Dacă situația se agravează și sunt puși în pericol participanții la trafic, vom fi nevoiți să închidem sectoarele de drum în cauză până când trec fenomenele meteo și circulația se poate relua în siguranță”.

Sunt probleme și pe drumurile din Cluj

”Echipele DRDP Cluj acționează în permanență cu utilaje cu lamă și material antiderapant pentru a menținere drumurile naționale și autostrăzile din administrare deschise, în condiții de siguranță.

Pe DN 1, sectorul de drum cuprins între km 534-552, jud. Cluj, se acționează cu 9 utilaje, circulația rutieră se desfășoară îngreunat din cauza viscolului puternic. Lucrătorii SDN Cluj au intervenit pentru degajarea copacului căzut pe carosabil pe DN 1, km 536+400

În cazul în care situația se agravează și pune în pericol participanții la trafic, din motive de siguranță, vom fi nevoiți să închidem sectoarele de drum până când se opresc fenomenele meteo.

Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă să circule cu atenţie şi prudenţă, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, a transmis DRDP Cluj.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#viscol, #accidente, #circulatie blocata , #vremea
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
Comandamentul De Iarna.mai igsu dsu arafat cnsu isu arafat pompieri