Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală de încă cinci femei. Instanța a respins cererea procurorilor de arest preventiv UPDATE

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 11:06 7271 citiri
Părintele Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală FOTO: Facebook / Visarion Alexa

Părintele Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală de noi victime.

UPDATE 11.38 Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă.

”În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen., obligă contestatorul inculpat ALEXA VISARION, la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Ia act că inculpatul contestator Alexa Visarion a avut apărători aleși. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 26.09.2022”, se arată în sentința dată de Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.

Știre inițială:

Preotul Visarion Alexa e vizat de alte 5 plângeri pentru agresiune sexuală, iar incidentele ar fi avut loc în ultimii ani, potrivit digi24.ro.

O altă victimă a preotului Visarion Alexa a dat publicității recent fragmente din conversațiile avute cu acesta. Mesajele au fost făcute publice pe pagina de Facebook.

"Mi-a scris și este singura care a decis că dorește sa facă publice insistentele părintelui, pentru a arăta că presiunea pusă pe victima era infernală", este mesajul transmis de victimă și postat de o doamnă pe rețelele sociale.

Femeia agresată de Visarion Alexa povestește că a fost asaltată două luni cu mesaje telefonice de către preot.

Deocamdată, preotul Visarion Alexa se află sub control judiciar pentru 60 de zile.

El și-a recunoscut faptele.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, conform art. 215 alin. 1 C.p.p, inculpatul Alexa Visarion trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com