Descoperire care îngrijorează lumea: S-au identificat 5 virusuri ce pot provoca o nouă pandemie VIDEO

Miercuri, 31 August 2022, ora 00:21
5470 citiri
Descoperire care îngrijorează lumea: S-au identificat 5 virusuri ce pot provoca o nouă pandemie VIDEO
Cercetătorii din Australia avertizează lumea de apariția unei noi pandemii

Un grup de experți din cadrul Organizației de cercetare științifică a Commonwealth-ului (CSIRO) din Australia, care a întocmit un studiu recent, trimite un avertisment întregii lumi, spunând că a identificat cinci familii de virusuri, ce pot provoca următoarea pandemie mondială.

Virusurile denumite Coronaviridae, Flaviviridae, Togaviridae, Orthomyxoviridae and Paramyxoviridae reprezintă cea mai mare amenințare pandemică pentru Australia și întreaga lume, potrivit Sydney Morning Herald.

Familia de virusuri Coronaviridae include coronavirusurile, dintre care cinci dintre ele au ajuns la oameni în ultimii 20 de ani. Virusurile Flaviviridae și Togaviridae sunt adesea răspândite de țânțari și ele includ febra Dengue, chikungunya și encefalita japoneză.

Consumul regulat al unui aliment, schimbări remarcabile: Benefic pentru ficat și creșterea duratei de viață VIDEO

Virusurile Orthomyxoviridae includ toate tulpinile de gripă cu care trăim în prezent. Dar virusurile Paramyxoviridae sunt extrem de letale, cum ar fi hendra, sunt poate cea mai mare amenințare pentru omenire.

Amenințările pandemice cresc dramatic pe măsură ce criza climatică și defrișările împing oameni și animalele din ce în ce mai aproape unul de celălalt, în timp ce călătoriile cu avionul permit unui virus să ”măture” rapid tot globul.

”Frecvența și severitatea focarelor virale la scară largă cresc. Va mai fi unul”, a avertizat Greg Williams, director pentru sănătate de la CSIRO.

Australia încă mai importă aproape toate vaccinurile sale. Chiar și după ce noua fabrică de vaccinuri se va deschide în 2024 în Victoria, vor exista în continuare unele tipuri de vaccinuri, care nu pot fi fabricate pe continentul de la Antipozi.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

Oamenii de știință din Australia au avertizat guvernele lumii cu privire la riscul ca un coronavirus să treacă de la animale la oameni, cu mulți ani înainte de apariția COVID-19, dar semnalele de alarmă nu au fost luate în seamă.

Cercetarea, pentru a preveni o nouă pandemie mondială, ar trebui să înceapă asupra instrumentelor de testare pentru o gamă largă de boli virale. Experții spun că trebuie creată o bază de date cu medicamentele existente care ar putea fi reutilizate ca tratamente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#virusuri periculoase, #virusuri noi, #pandemie, #pericol virusuri, #pericol virus, #virusuri animale transmisibile om , #stiri sanatate