Virgil Popescu, dezlănțuit la adresa lui George Simion după incidentul violent din Parlament. „Trompetele ruseşti au început să falseze”

Sambata, 09 Iulie 2022, ora 16:20 6545 citiri
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, continuă disputa cu liderul AUR George Simion FOTO Facebook/ Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, continuă disputa cu liderul AUR George Simion, și a transmis sâmbătă, 9 iulie, într-o postare pe Facebook, că ”trompetele ruseşti” sunt disperate că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi cu americanii reactoare modulare mici, dând asigurări că, din punct de vedere energetic, ”nu se închide nimic din ceea ce funcţionează”, dar România nu va înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc.

Ministrul nu îl nominalizează pe Simion, însă ataşează postării o fotografie a acestuia.

”Trompetele ruseşti au început să falseze, încercând să vă spargă timpanele, că poate aşa nu se aude disperarea. De aceea aş dori ca trompetele ruseşti să răspundă la câteva întrebări legitime: cu ce cărbune ar putea funcţiona o termocentrală pe huila, în condiţiile în care întreaga producţie de huilă a României asigură funcţionarea centralei de la Paroseni (de 4 ori mai mica) doar pentru 2 - 3 zile pe săptămână?

Trompetele ruseşti ar răspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!!”, scrie ministrul pe Facebook.

El aminteşte că termocentrala de la Mintia nu are autorizaţie de mediu şi există un proces la CJUE pentru faptul că a fost ţinută deschisă până în 2021!

”De aceea am decis să investim într-o nouă centrală care va produce energie electrică folosind gaz românesc. Acest cântec fals intens promovat în spaţiul public ne arată oare că trompetele ruseşti sunt deranjate că am început să scoatem gazele din Marea Neagră şi vom avea suficient gaz românesc, inclusiv pentru producerea de energie electrică, şi astfel nu vom importa de la ruşi? Da, ne bazăm pe resursele româneşti”, afirmă Popescu.

El întreabă dacă sunt oare disperate trompetele ruseşti că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi cu americanii SMR-uri?

”Dacă e să răspund: eu spun clar şi răspicat că sunt foarte deranjate! Însă indiferent de zgomotul pe care îl fac nu pot pune piedici. România va fi independentă energetic. Mergem înainte, investim strategic, iar ţara noastră va avea independenţă şi securitate energetică. Indiferent de cât de tare vor falsa trompetele ruseşti! Ca să fie foarte clar: în următorii ani România vă produce energie electrica pe bază de cărbune la capacitate maxima, pentru a trece peste această criză. Nu se închide nimic din ceea ce funcţionează. Dar nu vom înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc!”, conchide ministrul energiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News