Toate tunurile pe ministrul Energiei. ”A fost doar spectator în fotoliu iar românii plătesc facturi uriașe și sărăcesc pe zi ce trece”

Marti, 23 August 2022, ora 13:50
3395 citiri
Toate tunurile pe ministrul Energiei. ”A fost doar spectator în fotoliu iar românii plătesc facturi uriașe și sărăcesc pe zi ce trece”
Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO: facebook/ Virgil Popescu

Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat marți, 23 august, că formațiunea pe care o conduce va depune moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare.

"După 3 ani în care ministrul a fost doar spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriaşe la energie şi sărăcesc pe zi ce trece. Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse şi în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă. Măsurile luate de PSD şi PNL au îndatorat România cu 30 miliarde lei, bani pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri", a scris liderul USR, pe Facebook.

Și PSD a cerut lui Virgil Popescu să găsească soluții pentru stoparea creșterii prețurilor la energie. Însă Cătălin Drulă spune că și social-democrații sunt la fel de vinovați ca ministrul pentru că au făcut ”scut” în jurul său.

”A făcut până acum scut în jurul ministrului Popescu. Ei l-au salvat la precedentele două moţiuni depuse de USR. Acum e momentul (în ceasul al 13-lea) ca PSD să arate un minim de responsabilitate pentru ţara pe care o guvernează. Virgil Popescu trebuie demis urgent dacă vrem să trecem această iarnă cu bine”, a adăugat Drulă.

PSD i-a cerut lui Virgil Popescu să vină cu soluții

Pe de altă parte, deputatul PSD Mihai Weber i-a solicitat, marţi, ministrului Energiei să vină "urgent" cu soluţii care să oprească creşterea preţurilor la energie şi gaze, susţinând că "românii nu pot duce la nesfârşit povara incompetenţei lui Virgil Popescu", care este "total lipsit de idei" referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa aceste majorări.

"PSD a propus încă de anul trecut soluţia reglementării preţului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenţionării în condiţiile unui deficit bugetar în creştere. După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susţine această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze preţurile care deja nu mai au nicio justificare economică. (...)

Ţinând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va creşte consumul şi, prin urmare, vor creşte costurile atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească şi să vină urgent cu soluţii care să oprească şi să descurajeze creşterea nejustificată a preţurilor la energie şi gaze", a scris, pe Facebook, Mihai Weber, care este preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că strategia PSD şi PNL ar fi aceea de a folosi ”iepuri” în localităţile în care nu au candidaţi comuni pentru alegerile locale, astfel încât...
#virgil popescu, #motiune simpla, #USR, #catalin drula, #PSD, #solutii scadere preturi, #facturi energie , #stiri politice