Romania redevine exportator net de energie. In iunie, s-au exportat 578.000 de megawati

Marti, 22 Iunie 2021, ora 20:23
3391 citiri
Romania redevine exportator net de energie. In iunie, s-au exportat 578.000 de megawati
Pretul la energie in Romania este mai mic decat pretul in UE FOTO Pixabay

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, sustine ca situatia sistemului energetic natural a inceput sa se redreseze, tara noastra devenind exportator net de energie.

Virgil Popescu spune ca numai in luna iunie s-au exportat 578.000 de megawati.

"Suntem cu plus export 135.000 de MW astazi, la ora asta, pe total an. In ultimele doua luni s-a exportat masiv - 578.000 de megawati s-au exportat in luna iunie. In Romania lucrurile au inceput sa se redreseze in sistemul energetic natural. Devenim din nou exportatori neti de energie - asta s-a intamplat pe Guvernul liberal si pe Guvernul de alianta PNL, USR-PLUS, UDMR", a mentionat Virgil Popescu, la "Ora Guvernului".

Acesta a subliniat ca pretul la energie in Romania este mai mic decat pretul in Uniunea Europeana.

"Importul de energie, da, in 2019 a fost import de energie. In 2018 a fost ultimul an de export. Dar stiti cum sta balanta energetica azi, acum? Astazi, acum - am luat datele de la Transelectrica. De doua luni de zile suntem exportatori neti. Suntem exportatori neti de ce? Pentru ca am schimbat legea in 2020 si am intors pretul. Pretul in Romania este mai mic decat pretul in Uniunea Europeana la energie. Uitati-va - si in momentul cand pretul este mai mic, evident ca toti se duc sa vanda unde-i mai scump.

De ce aveam import masiv? Pentru ca pretul la noi era mai mare in 2020 si in 2019 - pentru ca a fost prost facuta aceasta Ordonanta 114 de a intors lucrurile cu fundul in sus - iar noi, ce am facut in doi ani de zile - am reusit sa intoarcem trendul. Asta am reusit sa facem schimband legislativ si ajungem exportatori neti", a mai spus Virgil Popescu.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#virgil popescu, #ministrul energiei, #pret energie electrica, #export energie , #stiri Virgil Popescu