Moțiunea împotriva ministrului Energiei a picat. 191 de parlamentari au votat ”împotrivă”

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 11:55
2810 citiri
Moțiunea împotriva ministrului Energiei a picat. 191 de parlamentari au votat ”împotrivă”
Virgil Popescu se află la a treia moțiune simplă împotriva sa FOTO Facebook / Virgil Popescu

Moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu, inițiată de către USR, a picat la votul din Parlament.

Pentru votul moțiunii, 85 de aleși au votat „pentru”, iar 191 „împotriva”. Un singur parlamentar s-a abținut de la vot.

„Atâta ipocrizie cât am văzut astăzi, aici în Parlament, din partea colegilor de la PSD nu încape nici măcar în această Casă a Poporului. Dle Ciolacu, toată vara aţi fost la televizor să-l criticaţi pe Virgil Popescu pentru criza şi dezastrul din Energie şi astăzi aţi votat împotriva moţiunii. Este o ruşice ceea ce faceţi. De fapt, faceţi un spectacol ieftin la televizor şi în spatele uşilor închise vă negociaţi posturi de mii de euro la ANRE. Să vă fie ruşine”, a declarat după vot deputatul USR Cristina Prună.

La rândul lui, liderul AUR, George Simion a spus: ”Prin votul vostru, prin decizia de a-l salva pe Virgil Popescu, aţi arătat că sunteţi complici şi sunteţi participanţi la jaful naţional”.

Dezbaterile asupra moțiunii intitulate „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu” au avut loc cu o zi în urmă, marți, 6 septembrie.

În textul moţiunii, USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă „încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă”. Totodată, semnatarii au criticat schema de compensare şi plafonare a preţului energiei, „desăvârşită de Virgil Popescu”, susţinând că aceasta este o „făcătură”, o „şmecherie” sau o „manevră”, care a generat panică şi incertitudine.

Ieri, în cadrul dezbaterii de la moțiune, ministrul Energiei, Virgil Popescu i-a acordat simbolic medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a, liderului AUR, George Simion, în plenul Camerei Deputaților, pentru că a reuşit să depăşească ”planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”.

”Pentru domnul George Simion, acum eu vă spun că am renunţat demult să îl mai iau în serios pe domnul George Simion. Nu de alta, dar dânsul tot vorbeşte şi nu a venit cu nicio propunere niciodată. Acum înţeleg că se va face o mare manifestare pe 2 octombrie. E în regulă, e dreptul fiecăruia să facă”, i-a replicat Virgil Popescu, marţi, lui George Simion de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple a USR împotriva sa.

Liberalul a adăugat că Simion a depăşit ”planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”, fapt pentru care îi acordă o medalie.

”Am văzut ieri o declaraţie a lui Dmitri Medvedev: "Nu staţi tăcuţi, Rusia poate auzi". Deci a circulat peste tot, a circulat în Bloomberg, absolut peste tot. Deci înţeleg că v-aţi făcut auzit şi vă veţi face auzit. Este un îndemn pe care domnul Medvedev vi l-a trimis şi tocmai pentru asta, domnule Simion, pentru că nu mai puteţi să mergeţi acolo să vă decoreze, eu vă înmânez, vă rog frumos, aici, Medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a. V-o las aici. Este o medalie care cred că vă onorează, pentru că aţi depășit planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”, a mai afirmat Popescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#virgil popescu, #motiune simpla, #opozitie usr , #stiri Virgil Popescu