Ministrul Energiei, sfaturi pentru românii îngrijorați că vor face frigul la iarnă: ”Eu în casă stau îmbrăcat în blugi indiferent de anotimp”

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 17:12 4343 citiri
Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO Facebook/ Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a transmis un mesaj încurajator românilor care sunt îngrijorați că vor tremura de frig în case la iarnă și că vor plăti facturi uriașe la gaz și curent.

Virgil Popescu a declarat la o televiziune din trustul Intact că poartă blugi în casă indiferent de anotimp și că nu poartă niciodată pantaloni scurți, potrivit Mediafax.

Comisia Europeană a cerut ca toate statele membre să se conformeze cererii de reducere a consumului de energie. În urma acestui anunț, Virgil Popescu a explicat ce înseamnă concret.

”În regulament s-a ajuns la o reducere a consumului de 10% voluntară, adică neobligativitatea statelor să aplice această reducere.

Totodată, a fost anunțată o reducere obligatorie de 5% pe orele de vârf. Atunci când transportatorul de sistem (Transelectrica) trebuie să stabilească orele din cursul unei luni în baza unor prognoze unde este consumul mare.

Reducerea nu se referă la persoane fizice. Nu este cazul ca cineva să vină să te pună să stingi lumina. Consumatorii noncasnici vor fi stimulați prin bonificații financiare pentru a face această reducere de 5%.

Transportatorul de sistem, în cazul nostru cei de la Transelectrica, împreună cu operatorul de piaţă, trebuie să stabilească orele din cursului unei zile, din cursul unei luni, pe baza unor prognoze şi estimări atunci unde este consumul mare, şi preţul energiei este mare.

Nu se referă această reducere la persoane fizice. Deci nu e cazul că să vină cineva să te pună să stingi lumină sau să nu te mai uiţi la TV şi să opreşti practic alimentarea", a explicat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News