Cum comentează purtătorul de cuvânt al Guvernului informațiile privind demiterea lui Virgil Popescu: ”Rămâne responsabilitatea premierului”

Luni, 14 Februarie 2022, ora 09:25 3460 citiri
Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO Facebook/ Virgil Popescu

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis, luni, în contextul apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, că schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect.

”În urma apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit să facă următoarele clarificări: Schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect”, a transmis Dan Cărbunaru.

Duminică, Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că decizia privind evaluarea activităţi miniştrilor aparţine premierului şi spune că nu îi poate „cere” acestuia „evidenţe”, afirmaţia fiind făcută în contextul în care a fost întrebat dacă va solicita demiterea ministrului Energiei, în situaţia în care acesta nu vine cu o propunere privind rezolvarea problemelor legate de criza preţurilor la electricitate şi gaze naturale.

„Cel care face prima evaluare a miniştrilor este primul-ministru. Nu pot să-i cer evidenţe domnului prim ministru Nicolae Ciucă şi este un om cât se poate de înţelept şi responsabil”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Digi 24, întrebat dacă va solicita demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, în situaţia în care acesta nu vine cu o propunere privind rezolvarea problemelor legate de criza preţurilor din domeniu.

Ciolacu a menţionat că nu a discutat cu premierul despre schimbarea din funcţie a ministrului Energiei.

Premierul Nicolae Ciucă a mai transmis un punct de vedere similar şi după nemulţumirile transmise, neoficial, de liberali, în privinţa ministrului Muncii, Marius Budăi, în privinţa majorării pensiilor cu 40% şi renegocierea PNRR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News