Cine este secretarul de stat care a afirmat că cel mai ieftin MW este cel pe care nu-l consumăm. Averea impresionantă deținută

Miercuri, 25 August 2021, ora 21:30
9297 citiri
Cine este secretarul de stat care a afirmat că cel mai ieftin MW este cel pe care nu-l consumăm. Averea impresionantă deținută
Cine este secretarul de stat care a zis că cel mai ieftin MW de energie este cel pe care nu-l consumăm FOTO Constanta de Azi

George Niculescu, secretarul de stat din Ministerul Energiei, a stârnit controverse în spațiul public atunci când a declarat că cel mai ieftin megawatt este cel pe care nu-l consumăm.

Declarația secretarului de stat vine într-un moment extrem de disputat în rândul opiniei publice, când românii se plâng că valoarea facturilor la gaze și electricitate a crescut de la o lună la alta chiar și cu 200% în unele cazuri.

Iată declarația secretarului de stat George Niculescu:

„Măsurile de eficiență energetică nu trebuie privite ca fiind ceva rău. Ele sunt peste tot în lume apreciate ca fiind un mod prin care poți să-ți reduci costurile cu utilitățile. Nu este nimic rău în a fi atenți în ceea ce privește consumul ponderat de energie electrică, în sensul în care ne putem reduce facturile în acest sens.

Să nu uităm faptul că cel mai ieftin kilowatt sau megawatt de energie nu este nici cel din surse regenerabile, nici cel de pe OPCOM de pe zilele următoare, ci cel mai ieftin megawatt de energie este cel pe care nu-l consumăm”.

Cine este George Niculescu

În prezent, secretar de stat la Ministerul Energiei condus de Virgil Popescu, George Niculescu a fost prefect al Constanței și a candidat pentru un post de senator din partea PNL la alegerile din decembrie, de pe poziția a doua pe listă, însă partidul a obținut un singur mandat.

Potrivit declarație de avere completată în martie 2021, secretarul de stat din Ministerul Energiei deține trei terenuri agricole în comuna Cogealac din județul Constanța, un apartament în Constanța de 60 de metri pătrați și un autoturism BMW cumpărat în 2011. Liberalul mai deține și bijuterii în valoare de 15.000 de euro și ceasuri în valoare de 20.000 de euro.

Totodată, Niculescu a vândut în august 2020 un apartament în valoare de 70.000 de euro către Angelescu Raluca.

La începutul anului 2021 avea în conturile bancare 213.620 de lei și 144.370 de euro. De asemenea, are acțiuni la Electrica S.A, ROMGAZ S.A, OMV PETROM S.A și TRANZGAZ S.A în valoare de 358.700 de lei.

Referitor la veniturile obținute, secretarul de stat a încasat în anul fiscal 2020 salariul de prefect în valoare de 118.071 net și 14.181 de la firma sa SC CDG SRL. Nu în ultimul rând, companiile de top de la care mai câștigă bani demnitarul sunt: Transelectrica (2052 lei), Electrica (6541 lei), Nuclearelectrica (3926 lei), OMV Petrom (2050 lei).

Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în şedinţă se...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#george niculescu, #secretar de stat, #energie , #stiri Virgil Popescu