Criza de la Complexul Energetic Hunedoara. Discutii la ministerul Energiei pentru transferul centralei Mintia catre Consiliul Judetean

 Marti, 23 Februarie 2021, ora 19:35
Criza de la Complexul Energetic Hunedoara. Discutii la ministerul Energiei pentru transferul centralei Mintia catre Consiliul JudeteanFoto: Ministerul Energiei

Ministrul Energiei Virgil Popescu s-a intalnit marti, 23 februarie, cu reprezentanti ai judetului Hunedoara in scopul gasirii unei solutii pentru complexul energetic aflat intr-o criza profunda.

La discutii au participat presedintele Consiliului Judetean Hunedoara Laurentiu Nistor, prefectul judetului Calin Marian, administratorul judiciar si administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, precum si reprezentantii angajatilor CEH.

Discutiile au vizat modalitatea prin care Centrala de la Mintia poate fi transferata catre CJ Hunedoara si despre solutiile ce trebuie aplicate pe termen mediu si lung pentru imbunatatirea activitatii energetice din Valea Jiului, arata un comunicat de presa al ministerului.

Ministrul Energiei a sustinut ca solutia divizarii CEH in doua companii, una care sa treaca sub autoritatea Consiliului Judetean si alta care sa ramana in coordonarea Ministerului, ramane cea mai sustenabila optiune.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Nu ma intereseaza o solutie care sa rezolve problema trei luni si apoi sa revenim in acelasi loc. Ce ma intereseaza este sa gasim o solutie pentru oameni si pentru Sistemul Energetic National. Pentru oameni vom gandi, alaturi de sindicate, un pachet de protectie sociala. Pentru securitatea energetica trebuie sa modernizam capacitatile si vestea buna este ca avem fonduri europene pentru asta, in cadrul "Just Transition Fund"", a declarat Virgil Popescu, conform sursei citate.

Citeste si:

 Sursa: NEWS.RO
 Autor: Alina Toma

 Articol citit de 1325 ori

Citeste si: