Ministrul Energiei l-a ”premiat” pe liderul AUR pentru propaganda rusă: ”A depăşit planul cincinal în doi ani şi jumătate”

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 19:30 4065 citiri
Virgil Popescu i-a dat lui George Simion medalia ”Ordinul Muncii” FOTO captură video

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a acordat simbolic marți, 6 septembrie, medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a, liderului AUR, George Simion, în plenul Camerei Deputaților, pentru că a reuşit să depăşească ”planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”.

”Pentru domnul George Simion, acum eu vă spun că am renunţat demult să îl mai iau în serios pe domnul George Simion. Nu de alta, dar dânsul tot vorbeşte şi nu a venit cu nicio propunere niciodată. Acum înţeleg că se va face o mare manifestare pe 2 octombrie. E în regulă, e dreptul fiecăruia să facă”, i-a replicat Virgil Popescu, marţi, lui George Simion de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple a USR împotriva sa.

Liberalul a adăugat că Simion a depăşit ”planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”, fapt pentru care îi acordă o medalie.

”Am văzut ieri o declaraţie a lui Dmitri Medvedev: "Nu staţi tăcuţi, Rusia poate auzi". Deci a circulat peste tot, a circulat în Bloomberg, absolut peste tot. Deci înţeleg că v-aţi făcut auzit şi vă veţi face auzit. Este un îndemn pe care domnul Medvedev vi l-a trimis şi tocmai pentru asta, domnule Simion, pentru că nu mai puteţi să mergeţi acolo să vă decoreze, eu vă înmânez, vă rog frumos, aici, Medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a. V-o las aici. Este o medalie care cred că vă onorează, pentru că aţi depășit planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”, a mai afirmat Popescu.

Liderul AUR, George Simion, a afirmat că Virgil Popescu este ”invincibilul ministru al Energiei care pretinde calm, înţelepciune, viziune” şi a reiterat că partidul său nu îl va lăsa să vândă Termocentrala Mintia. El a mai spus că Popescu, ministrul ”care îşi bate joc de români”, a fost menţinut de trei cabinete succesive.

La dezbaterea unei alte moţiuni simple împotriva ministrului Energiei, pe 7 februarie, a mai avut loc un episod între cei doi politicieni. Atunci, liderul AUR a mers la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe demnitar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News