Amânarea măsurilor de ajutor financiar pentru populație, solicitată de PNL în ședința coaliției SURSE

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 17:44 6944 citiri
Liberalii vor să se mai uite pe cifre FOTO Facebook / Virgil Popescu

Liberalii au cerut amânarea pachetului de măsuri financiare pentru populație, în ședința de luni a coaliției, au declarat surse din coaliție dentru ziare.com

Liberalii au dat curs dorinței ministrului Energiei Virgil Popescu, mâna dreaptă a premierului Nicolae Ciucă în PNL, care a cerut "să se mai uite pe cifre", ca să fie convins că bugetul permite adoptarea acestor măsuri.

Ministrul Virgil Popescu nu a participat la ședința de luni a coaliției întrucât este plecat într-o vizită în Israel, insă a declarat:

"Sunt surprins de informatiile aparute in presa potrivit carora eu am cerut in Coalitie amanarea masurilor de sprijin pentru populatie, masuri care s-a discutat in Coalitie. Eu in momentul acesta sunt plecat la o intalnire bilterala in Israel. Informatiile aparute in spatiul public nu au legatura cu realitatea"

În ședința de coaliție de marți, 5 aprilie, se ajunsese la un acord privind pachetul social propus de PSD pentru ajutorarea românilor cu venituri reduse.

Astfel, coaliția voia să ofere câte 50 de euro la fiecare două luni pentru:

- Românii cu un venit lunar mai mic de 600 lei.

- persoanele care primesc venit minim garantat.

- persoane cu dizabilități.

- pensionarii cu un venit mai mic de 1500 lei.

Totodată, elevii și studenții care primesc burse sociale urmau să primească în plus 30 de euro lunar, cu excepția lunilor de vacanță.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News