S-a trezit cu o viperă în casă. Reptilele s-au înmulțit în ultima perioadă și au ajuns să intre tot mai des în locuințe

Duminica, 07 August 2022, ora 11:09 13747 citiri
Veninul viperelor poate fi mortal dacă nu este administrat la timp serul antiviperin FOTO / Salvamont Argeș

O viperă a fost descoperită în mijlocul unei case din Câmpulung. Proprietarii au sunat imediat la 112, iar jandarmii au venit și au îndepărtat reptila.

Autoritățile fac un apel că viperele s-au înmulțit în ultimul timp și au ajuns să intre tot mai des în case, scrie ziaruldinmuscel.

Salvamont Argeș a transmis pe pagina de Facebook a instituției informații utile pentru turiștii care merg pe munte și pot avea parte de evenimente neprevăzute care implică viperele:

"Întâlnirile cu şerpii pe munte devin din ce în ce mai dese şi în cele mai nebănuite locuri. Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente.

Şerpii veninoşi nu ataca decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Daca locuiţi sau călătoriţi în zone in care există şerpi, îmbrăcaţi haine ce va acoperă picioarele. Nu păşiţi, nu vă aşezaţi pe pământ, nu mutaţi lespezi de piatră înainte de a verifica locul.

Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar dacă e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru că, în general, se îndepărtează singur", se arată în mesajul de pe Facebook.

"Singurele specii de șerpi veninoși din România sunt viperele, răspândite neuniform pe tot teritoriul țării, mai puțin în centrul și sudul Munteniei și Olteniei, dar ajungând în Carpaţi şi la peste altitudinea de 2000 de metri", se mai arată în mesaj.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News