Reacția lui Mircea Diaconu după ce actrița Viorica Vodă a declarat că a fost hărţuită sexual: ”Eu știam ca asta se numește amantlâc”

Joi, 05 Mai 2022, ora 22:25
13402 citiri
Reacția lui Mircea Diaconu după ce actrița Viorica Vodă a declarat că a fost hărţuită sexual: ”Eu știam ca asta se numește amantlâc”
Actorul a explicat că și în Parlamentul European au existat astfel de acuzații FOTO Facebook / Mircea Diaconu

Actorul Mircea Diaconu a sugerat că Viorica Vodă, fosta sa colegă din filmul ”Filantropica”, s-a lăsat influențată de ”povestea cu #Metoo” când a vorbit public, la Premiile Gopo, despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului.

”Vorbim de hărţuire din clipa în care la Hollywood a fost un succes mondial. Totul a plecat de acolo. Eu ştiam că asta se numeşte bârfă de culise, amantlâc, inclus fenomenului teatral. S-au scris cărţi despre primadone care făceau carieră în felul acesta. (....) Eu, intrând în profesie acum vreo 50 şi ceva de ani, am perceput acest lucru ca fiind ceva de cabină.(...) La americani, când s-a început cu povestea cu #Metoo ăla, a devenit hărţuire. Altfel este o formă de amantlâc, inclusă profesiei. Acum, nu ştiu foarte exact, pentru că sunt cazuri şi cazuri… În tot ce am văzut de-a lungul a zeci de ani au fost cariere care s-au bazat pe genul ăsta, dar au fost şi de-o parte şi de cealaltă. Ori hărţuirea, aşa cum vine ea ca produs Hollywood, este făcută de regizor, de producători, de directori, cei care contează, nu de actori. Actorii nu contează”, a precizat Mircea Diaconu, potrivit Adevărul.

Actorul, care a fost europarlamentar, consideră că este vorba despre o exagerare și a explicat că și în Parlamentul European au existat astfel de acuzații.

”Şi, credeţi-mă, am văzut-o şi eu. Eram la Parlamentul European şi acolo a venit ca un val, pur şi simplu. Erau nişte doamne care ziceau că au fost hărţuite, pe funcţii, pentru parlament, pentru comisii. Dă-o naibii de treabă, nici chiar aşa!”, a adăugat Diaconu.

Actorul a mai dat ca exemplu cazuri în care unele actrițe erau amantele regizorilor filmelor în care jucau, precizând că ”nu e românească povestea”.

”La câte filme am făcut, la o mare parte dintre ele, partenera mea de film era amanta regizorului. Care e problema? (…) Nu e românească povestea asta şi nu e cazul să fie…”, a mai spus el.

Mircea Diaconu a adăugat că Viorica Vodă era ”foarte enervată” înainte să urce pe scenă, deoarece ”are o vârstă şi ea, şi nu a fost angajată niciodată”.

”Toată povestea asta cu Viorica Vodă de acum două seri a început în culise. Repet, noi nu ne-am văzut de 20 de ani. Ea era foarte enervată că, mă rog, are o vârstă şi ea, şi nu a fost angajată niciodată, a lucrat doar pe contracte întâmplătoare sau mai mici, ăsta a fost singurul ei rol mare, restul au fost mai mici, şi nu are pensie. Zicea că nu îi consideră nimeni anii de muncă, că nu poate intra în sistemul de pensii şi că are copii, şi că ce se face… Nu o mai angajează nimeni, asta era enervarea ei. Aici îi dau dreptate. Termină prea mulţi tineri facultăţi de artă, sunt prea mulţi”, a mai declarat actorul.

Frumoasa actriță din Las Fierbinți și-a surprins fanii cu ultimul anunț: ”Într-un tărâm magic, unde visele devin realitate”
Frumoasa actriță din Las Fierbinți și-a surprins fanii cu ultimul anunț: ”Într-un tărâm magic, unde visele devin realitate”
Actrița Anca Dumitra (36 de ani), cunoscută pentru rolul Gianinei din Las Fierbinți, a făcut un anunț surprinzător pe rețelele sociale. „Într-un tărâm magic, unde visele devin...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#viorica voda, #hartuire sexuala, #actrita, #Mircea Diaconu, #filantropica , #Stiri Viorica Voda