Viorica Dăncilă nu s-ar teme de o confruntare cu Laura Kovesi la prezidențiale: Nu știu dacă are capacitățile necesare

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 10:57
4241 citiri
Viorica Dăncilă nu s-ar teme de o confruntare cu Laura Kovesi la prezidențiale: Nu știu dacă are capacitățile necesare
Viorica Dăncilă este șefa partidului NOI FOTO Hepta

Fostul premier Viorica Dăncilă a făcut un profil al candidatului la alegerile prezidențiale din 2024.

Deși nu și-a anunțat candidatura, Dăncilă pare că se pregătește intens în această direcție. Fostul premier, care a demisionat din PSD și a devenit lider al partidului NOI, a propus soluții pentru schimbarea abordării în politică și rezolvarea crizei energetice.

”Revenirea mea în politică este legată de o schimbare de abordare. În principal, față de problemele românilor. Aș vrea să nu mai venim cu fraze de genul ”vom face”, ”vom analiza”, ci ”am luat această măsură” și ”am calculat care este impactul ei”. Vreau să fac o politică a consensului, dar și a proiectelor.

Românii sunt pregătiți pentru orice scenariu la prezidențialele din 2024, dar trebuie să creionăm profilul candidatului. Pentru România, e necesar unul care să aducă pacea în interiorul țării, să aducă consens, dar să fie și empatic față de oameni. E nevoie de un candidat care să iubească România și pe români”, a declarat Dăncilă joi seară, la Realitatea Plus.

Fostul premier a declarat că nu s-ar teme de o confruntare la prezidențiale cu fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi, precizând că este doar un scenariu candidatura acesteia, ținând cont că Procurorul-șef al Parchetului European nu și-a exprimat niciodată intenția de a candida sau de a face politică.

”Nu știu dacă doamna Kovesi are aceste capacități, decizia aparție electoratului. În partidul NOI este un statut care stabilește cum se va face candidatura. Din fiecare organizație se va face câte o propunere. Tocmai pentru a maximiza candidatura. Vom aborda altfel politica. E greu să spun pe cine voi pune ștampila.

Fiecare tebuie să vină cu un program, vreau să văd o confruntare directă, așa cum am cerut în 2019. Trebuie să vedem dacă doamna Kovesi candidează. Nu m-aș teme de o confruntare cu ea. Totuși, este doar un scenariu. Trebuie să ținem cont de modul cum evoluează lucurile. Ca să generăm încredere, noi, politicienii, trebuie să venim cu soluții la problemele românilor”, a mai spus Dăncilă.

Fostul premier PSD acuză guvernul că a provocat criza energiei

Despre criza din energie și explozia prețurilor carburanților, Dăncilă a spus că sunt o consecință a deciziilor greșite ale guvernanților.

„Creșterea prețurilor la benzină este o consecință a deciziilor luate de guvern, cum a fost plafonarea prețului la energie. Aceasta a fost făcută la prețuri de 4 ori mai mari față de ce era înainte. Am văzut că unul dintre liderii coaliției nu știa ce prețuri sunt la pompă. Sunt convinsă că știa, pentru că președintele, premierul și parlamentarii sunt informați zilnic. Se deplasează cu mașina, cred că nu poți să nu știi cât costă. Cred că este vorba de dezinformare din partea lui. Din prețul carburanților, peste 30% merg către stat. La profit ar fi de umblat. Cei care au rafinării au și benzinării, deci la sursă ar fi trebuit acționat. Legea antispeculă nu e prea bună, avem deja Consiliul Concurenței. De ce nu am umblat la accize, de ce scoatem din mixul energetic capacități de producție? Doar se vorbește. Închidem grupuri și nu venim cu nimic în loc. Avem zăcăminte ce stau neexploatate. Ar trebui să venim cu un ajutor pentru agricultură și industria alimentară. E nevoie de sprijin pentru mediul privat, dar, dacă nu merge economia, de unde vom avea bani pentru plăți sociale?

În condiții de criză, nu trebuie taxare suplimentare care să omoare de tot IMM-rile. Sunt soluții care nouă ni se par bune, dar altfel sunt greșite.

Electoratul a început să-și facă dreptate. Au blocat benzinăriile, atunci când au văzut că guvernul nu a găsit nicio soluție. Dă o amendă la o benzinarie, aceasta atacă în instanță decizia și are șanse să câștige, dar românii plătesc același preț la pompă. Cred că guvernanții mai mult privesc.

Nu am spus că voi candida la prezidențiale. Dar, până atunci, venim cu soluții la problemele actuale. Avem specialiști, expertiză am și eu”, a mai spus fostul premier.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Viorica Dancila candidat prezidentiale, #Laura Kovesi, #alegeri prezidentiale 2024 , #stiri Vasilica Viorica Dancila