Viorel Hrebenciuc, ultimul aranjament care-l nauceste pe Ponta (Opinii)

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 21:45
20418 citiri
Viorel Hrebenciuc, ultimul aranjament care-l nauceste pe Ponta (Opinii)
Foto: Pro TV

Cine crede ca Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament pentru a salva PSD si pe Victor Ponta nu-l cunoaste pe ex-liderul deputatilor partidului de guvernamant.

In opinia mea, Viorel Hrebenciuc este PSD, iar in acest partid nu functioneaza decat un singur tip de solidaritate, cea a furtului.

Cred ca eminenta cenusie a social-democratilor a facut un pas in spate pentru a se salva pe el si pentru a da o lovitura mortala noii oligarhii care se formeaza in jurul lui Victor Ponta.

Sa mai citim o data stenograma discutiei cu Dan Sova si vom observa ca Hrebenciuc joaca un rol:

"Boss, pentru mine, cum sa-ti spun tie, sa nu fie Liviu! In rest, nu am o problema, practic si normal ca ma focusez pe tine, stii. Este si Vali Zgonea...", i se adreseaza batranul pesedist in blana de miel lupului tanar. Iar acesta musca: "Dar ce facem cu Vali?"

Daca recitesc intreaga conversatie, mi se pare ca Hrebenciuc nu face decat sa puna dinamita in jurul sediului din Kiseleff. Vali, Liviu, Victor, Vanghelie si orgoliosul Marian...Oprisan. Toti sunt adusi in conversatie de Hrebenciuc ca si cum i-ar fi furat prompterul lui Iohannis si citea un scenariu scris in alta parte.

Viorel Hrebenciuc nu a facut decat sa arate lumii adevarata fata a gastii lui Ponta, iar el, "coruptul", era cel mai potrivit pentru a face o astfel de exorcizare.

De ce cred ca fruntasul PSD are o intelegere cu anchetatorii? Pentru ca inregistrarea e perfecta. Loveste la temelia noii camarile din jurul premierului, lovitura fiind data de paharnicul cazut in dizgratie.

Deputatul a inteles, probabil, dupa scandalurile Microsoft, ofiterul acoperit si, mai ales, afacerea padurilor, ca Victor Ponta are sanse mici sa ajunga presedinte.

Ce vad eu? Mogulii sunt la inchisoare sau in lumea celor drepti, Antena 3 nu se simte prea bine si, comparand cu campaniile trecute, unde PSD a avut la dispozitie mijloace infinit mai multe, acum situatia nu e deloc roz.

Intregul peisaj s-a schimbat. De aceea spun ca Viorel Hrebenciuc nu a vrut decat sa-si salveze propria piele, iar instictul de conservare nu l-a inselat niciodata.

Daca nu ar fi facut nicio intelegere cu procurorii, probabil ar fi incercat sa se ascunda in Parlament, ar fi cerut ajutor colegilor de partid si, date fiind precedentele, l-ar fi primit cu toata nemultumirea si ura ascunsa in suflet, deoarece, cum am mai spus, solidaritatea PSD functioneaza perfect cand vine vorba de a ascunde urmele unui corupt. S-a vazut in alte cazuri de penali protejati de colegi in Parlament.

Am vazut insa ca Hrebenciuc a ales sa intoarca spatele partidului si sa se arunce in bratele DNA, probabil considerand ca asa are mai multe sanse sa scape decat daca ar fi ramas asociat cu "colegii".

In opinia mea, liderul PSD s-a pus in slujba Justitiei pentru a-l dobori pe Ilie Sarbu si, indirect, pe Victor Ponta. Acesta cred ca e ultimul mare aranjament al carierei sale de geambas politic.

Mi-este clar ca nu mai are nimic de pierdut, iar partidul pe care l-a servit atata timp se prabuseste. A vazut asta cu ochii unui general batran care intelege ca noul rege nu poate oferi nicio speranta regatului asediat.

"Suntem beliti!", a exclamat si a plecat, lasand usa intredeschisa pe unde se zareste marginea unui viitor fara PSD si fara Victor Ponta.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Hrebenciuc demisie Parlament, #Hrebenciuc aranjament DNA , #DNA