Viorel Hrebenciuc afla joi daca va fi eliberat din arest preventiv

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 08:37
1773 citiri
Viorel Hrebenciuc afla joi daca va fi eliberat din arest preventiv
Foto: Tim News

ICCJ se pronunta joi in cazul contestatiei lui Viorel Hrebenciuc la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul retrocedarilor.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a luat in discutie, miercuri, contestatia lui Hrebenciuc, arestat pe 29 octombrie, sub acuzatia de constituire a unui grup infractional organizat, trafic si cumparare de influenta, spalare a banilor, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv

Potrivit DNA, incepand cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, impreuna cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotarare judecatoreasca a Tribunalului Covasna.

DNA mai arata ca in 17 octombrie 2014 Viorel Hrebenciuc si-a folosit influenta fata de Dan Sova, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.

DNA, despre retinerea lui Hrebenciuc: Este proportionala cu gravitatea acuzatiei adusa

Scopul demersului era acela de a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate lui Miron Mitrea, care fusese condamnat in prima instanta pentru luare de mita.

"Demersul a fost acceptat de catre Dan Sova, care a afirmat ca este obligatorie adoptarea acestei propuneri legislative. Totodata, suspectul a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al unui partid politic, in dauna celorlalti contracandidati, pentru a-l determina pe ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege avand ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000. Avand in vedere ca Viorel Hrebenciuc este acuzat in doua dosare penale sub aspectul savarsirii unor infractiuni prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000, proiectul l-ar fi vizat in mod nemijlocit, impiedicand tragerea sa la raspundere penala", precizeaza DNA.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Viorel Hrebenciuc inchisoare, #Viorel Hrebenciuc retrocedari , #DNA